back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, φαίνεται πως είναι ασφαλές και πολλά υποσχόμενο καθώς δραστηριοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μελέτες που αφορούσαν περίπου 1.077 άτομα έδειξαν ότι το εμβόλιο προκάλεσε την παραγωγή αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων που μπορούν να καταπολεμήσουν τον ιό.
Τα ευρήματα είναι πολύ ελπιδοφόρα, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μάθουμε αν αυτό είναι αρκετό για να προσφέρει προστασία, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη μεγαλύτερες δοκιμές.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Στη χώρα μας στο πλαίσιο της πρόληψης από τον COVID 19 ανακοινώθηκαν πρόσθετα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τις 4 Αυγούστου, στις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Η είσοδος στην ελληνική επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Προμαχώνα, Ευζώνων, Νυμφαίας και Κήπων. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής και οι κάτοχοι ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς, υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το έντυπο PLF καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης.

Αυτή την ώρα αναμένεται να συνεχιστούν για τέταρτη ημέρα οι διαβουλεύσεις της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027.

Θετικό μήνυμα έστειλε από τις Βρυξέλλες η Γερμανίδα καγκελάριος η οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σήμερα, ή τουλάχιστον είναι δυνατή μια συμφωνία» που θα γεφυρώσει το χάσμα Βορρά και Νότου σχετικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση, προκάλεσαν οι καταγγελίες του πραγματογνώμονα αξιωματικού της Πυροσβεστικής προκειμένου να συγκαλύψει ευθύνες στο πόρισμά του για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς. Ο καταγγέλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία, στην οποία αναφέρει ότι δέχθηκε πιέσεις αναφέροντας ως διαπραχθέντα αδικήματα, την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος. Η έρευνα, στην οποία θα συμπεριληφθεί η μήνυση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.

Να τοποθετηθεί σε όσα έχουν δει το φως της Δημοσιότητας κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για «αντιπερασπισμούς» και «πολιτική τυμβωρυχία με την τραγωδία στο Μάτι» κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Προκλητικούς και απαράδεκτους- χαρακτήρισε από την Κρήτη όπου περιοδεύει- η Φώφη Γεννηματα, τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Για άθλια μικροκομματική αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες της ανείπωτης τραγωδίας κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Εντωμεταξύ μήνυση κατέθεσε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας Καθημερινή για το δημοσίευμα στο Κυριακάτικο τεύχος με τίτλο «Μάτι: το έγκλημα και η συγκάλυψη».

Σε εξέλιξη δυο πυρκαγιές στο Κόρθι Άνδρου κοντά στους οικισμούς Καππαριά και Μωρακαίοι όπου οι κάτοικοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν εκκένωση και στο Δημο Σκιλλούντος στην Ηλεία. Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία 4 στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου .

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική . Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 31νας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα