back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μήνυση Γεροβασίλη στην εφημερίδα Καθημερινή για τη φωτιά στο Μάτι

Διαβάστε επίσης

Μήνυση κατέθεσε η πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας Καθημερινή για το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Μάτι: το έγκλημα και η συγκάλυψη», «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε», με υπότιτλο «Τα δικαστικά έγγραφα για την τραγωδία και οι ωμές απειλές κατά του επικεφαλής των ερευνών».

 

Η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζει στη μήνυσή της ότι «οι ανοίκειες και κατάφωρα δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα» και από τα αναγραφόμενα προσβάλλεται βάναυσα «η τιμή, υπόληψη, ηθική μου συγκρότηση και πολιτική μου ακεραιότητα». Και προσθέτει πως «οι ισχυρισμοί τρίτων, οι οποίοι φέρονται να ομιλούν περί του προσώπου μου, η άκριτη αναπαραγωγή αυτών αλλά και οι κρίσεις, άνευ λοιπών στοιχείων, στις οποίες προβαίνουν οι μηνυόμενοι δια του Τύπου και δια των οποίων επιχειρείται να μου αποδοθούν παράνομες πράξεις, ενώ φιλοτεχνείται εικόνα εμπλοκής μου σε μια υπόθεση δήθεν συγκάλυψης είναι παντελώς ανυπόστατοι και ψευδείς κατά περιεχόμενο».

Απάντηση της Γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Υποδείξεις για τον τρόπο που θα αμυνθώ νομικά απέναντι στην προσπάθεια συκοφάντησής μου και σπίλωσης της προσωπικής και πολιτικής μου τιμής δε δέχομαι από κανέναν, ειδικά από κάποιον που μόλις χθες χαρακτήρισε την προσφυγή μου στη δικαιοσύνη ως απειλή και σήμερα μου την προτείνει ως καταφυγή.

Όταν αναφέρεται -δε- σε εμένα ο “πορτ παρόλ” της κυβέρνησης Μητσοτάκη μιλώντας για απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα κρούει ανοιχτές θύρες. Μιας και αναπαράγει, στ’ αλήθεια, με άλλα λόγια τα αναφερθέντα στη χθεσινή μου απάντηση προς τον ίδιον.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης, η απόδοση της δικαιοσύνης και των πιθανών ευθυνών, σε όποιους κι αν αναλογούν, αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση -των επιφορτισμένων γι’ αυτό το σκοπό αρμόδιων δομών της Πολιτείας- απέναντι στους νεκρούς και τους πληγέντες από την τραγωδία στο Μάτι.

Και αυτή η διαδικασία, υπηρεσιακά, διοικητικά και δικαστικά, είχε ξεκινήσει επί των ημερών μας, με τον θεσμικά δέοντα τρόπο. Ήταν η ίδια ακριβώς στιγμή που κάποιοι άλλοι μικροπολιτικά και ανήθικα ξεκινούσαν την μακρόχρονη σκύλευση νεκρών και την πολιτική καπηλεία της τραγωδίας.

 

Μήνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα