back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στο Παρίσι την Πέμπτη ο Ν. Αναστασιάδης – Συνάντηση με Μακρόν και κυρίως θέμα την Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, θα έχει την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Παρίσι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης, μετά από πρόσκληση του κ. Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η χρηματοδότηση τρίτων χωρών, περιλαμβανόμενης και της Τουρκίας, τίθεται υπό την αίρεση του σεβασμού που επιδεικνύουν στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο, ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, σημείωσε πως προχώρησε σε σχετική παρέμβαση, με φόντο την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του, προσθέτοντας πως η Κύπρος πέτυχε τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει.

Όπως είπε, η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να αντλήσει ποσό πέραν των 2,7 δισ. Διευκρίνισε ότι ποσό 1,451 δισ. θα αντληθεί από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, ενώ το υπόλοιπο από το Ταμείο Ανάκαμψης, για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και προώθηση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα