back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Την Τετάρτη η απόφαση της Βουλής για παραπομπή ή όχι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Διαβάστε επίσης

Αύριο αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής με μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της Προανακριτική Επιτροπής για ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού στην υπόθεση Νοβάρτις.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και αγορητών των κομμάτων και θα οργανωθούν τρείς κύκλοι ομιλητών, από βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στη συζήτηση μπορούν να λάβουν το λόγο όσοι πολιτικοί αρχηγοί το επιθυμούν, δικαίωμα λόγου έχει και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε η μυστική ψηφοφορία να ξεκινήσει γύρω στις 9 το βράδυ. Εξαιτίας των μέτρων για την Covid-19 η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ανά ομάδες των εκατό βουλευτών. Η κάθε μία ομάδα θα έχει στην διάθεσή της μία ώρα για να ψηφίσουν οι βουλευτές της.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα, στο οποίο θα είναι εγγεγραμμένα ξεχωριστά το κάθε ένα από τα 8 αδικήματα για τα οποία το πόρισμα της πλειοψηφίας παραπέμπει στη Δικαιοσύνη τον πρώην αναπληρωτή υπουργός Δικαιοσύνης, προκειμένου οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα