back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λιβύη: Έντεκα πτώματα εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στην Ταρχούνα

Διαβάστε επίσης

Ένδεκα πτώματα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί ανακτήθηκαν από ομαδικό τάφο στην πόλη Ταρχούνα, περίπου 90 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της Λιβύης, της Τρίπολης, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Δικαιοσύνης της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

«Η επιτροπή στην οποία ανατέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναζητήσει ομαδικούς τάφους στην πόλη Ταρχούνα, με την επίβλεψη του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, ανέσυρε τα λείψανα 11 μη αναγνωρισμένων ανθρώπων με δεμένα τα μάτια μετά τον εντοπισμό ομαδικού τάφου», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της έρευνας και της ανάκτησης ωσότου όλες οι τοποθεσίες όπου ειδοποιήθηκε πως υπάρχουν ομαδικοί τάφοι στην πόλη να έχουν εξεταστεί πλήρως», προστίθεται στο κείμενο.

Προτού την πάρουν στα χέρια τους δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην ΚΕΕ, η Ταρχούνα αποτελούσε την κυριότερη προκεχωρημένη βάση συντονισμού επιχειρήσεων των αντιπάλων τους, των στρατευμάτων του Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα