back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαίνεται η φωτιά σε Γαλατάκι Κορινθίας και Φιγαλεία Ηλείας-οριοθετήθηκε στο Λουτράκι

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή της Φιγαλείας, στην νότια Ηλεία, κοντά στα όρια με τον νομό Μεσσηνίας.
Επί τόπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 11 οχήματα και 29 άνδρες. Επίσης συνδράμουν ένα αεροπλάνο και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, έχουν περιοριστεί οι δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή το πρωί.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ωστόσο η Πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Κορινθία. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται -σύμφωνα με την πυροσβεστική- στις περιοχές Γαλατάκι και αγίου Ιωάννη, ενώ η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται και στις Κεχριές. Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνεργασία φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προληπτικά έχουν εκκενωθεί 5 οικισμοί, μία κατασκήνωση και ένας οίκος ευγηρίας.

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα της φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Προβληματίζει, ωστόσο, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων.

Ένας άνδρας 55 ετών εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή Φιγαλείας στη Ζαχάρω Ηλείας όπου νωρίτερα εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά την άφιξή τους ενημερώθηκαν από περίοικους για άτομο που ήταν πεσμένο στο έδαφος, χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από την πυρκαγιά, που όπως διαπιστώθηκε είχε χάσει τη ζωή του.

Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι άτυχος άνδρας δεν είχε καμία σχέση με την πυρκαγιά ενώ την υπόθεση ανέλαβε η Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο θάνατος του άτυχου άνδρα μάλλον οφείλεται σε παθολογικά αίτια όταν έσπευσε στο σημείο προκειμένου να απομακρύνει άλογα από έναν στάβλο όταν έμαθε για τη φωτιά. Εικάζεται ότι έπαθε ανακοπή όταν έπεσε ή τον χτύπησε κάποιο άλογο με τραγική κατάληξη.

Όσον αφορά τη φωτιά, είναι σε ύφεση και έχει οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

·        Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

·        Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)

·        Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)

·        Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα