back to top
18.8 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Παρασκευή με δύο παραστάσεις στα Ανοιχτά Θέατρα Κολωνού και Γκράβας

Διαβάστε επίσης

Με τη θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι της σφαγής – σκηνές πανδημίας» του Ευγένιου Ιονέσκο και «Πάθη και Χορεία στο ποιητικό θέατρο – Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης» από την Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη, στο θέατρο Γκράβας και τη θεατρική παράσταση «Ιστορίες φαντασμάτων από την Ιαπωνία» του Λευκάδιου Χερν από τη θεατρική ομάδα Κωφών «Τρελά χρώματα» στο θέατρο Κολωνού  συνεχίζεται το πρόγραμμα Στηρίζουμε τον Πολιτισμό του #ΟΠΑΝΔΑ.

Ένα ταξίδι σε έναν κόσμο όπου το υπερφυσικό στοιχείο πρωταγωνιστεί σε παμπάλαιους μύθους της Άπω Ανατολής, κάνουμε μέσα από την θεατρική παράσταση Ιστορίες φαντασμάτων από την Ιαπωνία του Λευκάδιου Χερν σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη από τη θεατρική ομάδα Κωφών «Τρελά χρώματα». Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Κολωνού την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 20.30. 

Πρόκειται για την δέκατη παραγωγή της ομάδας, που από την ίδρυσή της το 2009 έχει καταφέρει να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και τη θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά την νοηματική γλώσσα, παράλληλα με την φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.

Στην παράσταση συμμετέχουν κωφοί και ομιλούντες ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη φωνητική ερμηνεία για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο, όπου το υπερφυσικό στοιχείο πρωταγωνιστεί σε παμπάλαιους μύθους της Άπω Ανατολής.

Ο Χερν αναδεικνύει την ομορφιά της ιδιαιτερότητας του ιαπωνικού πολιτισμού και μας φέρνει στο νου τις κοινές ρίζες που μπορεί να έχουν όλοι οι πολιτισμοί. Η σκηνική δράση πραγματοποιείται συνδυάζοντας διαφορετικά είδη θεάτρου όπως το σωματικό θέατρο, τη παντομίμα και περιέχει στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού Θεάτρου Νο και Καμπούκι. Επίσης, στην παράσταση χρησιμοποιείται το Visual Vernacular που περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας σε συνδυασμό με συμβολικές χειρονομίες (mudras) των Ασιατικών παραδόσεων για να απεικονίσει τα πράγματα στην οπτική τους πολυπλοκότητα.

Η παράσταση αποτελεί ένα καλλιτεχνικό έργο που απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές. Ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από ιστορίες και εικόνες της ιαπωνικής κουλτούρας που είναι προσβάσιμο. Η παράσταση θα συνοδεύεται από ελληνικούς υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους.

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ | Μειωμένο, Ειδική Τιμή ΑΜΕΑ: 10 ευρώ | Άνεργοι, Ατέλειες: 5 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr | Πληροφορίες: τ. 6942703702 (& SMS)

Θέατρο Κολωνού – πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός Σεπόλια & Σταθμός Λαρίσης, Τρόλεï: No. 12 (Ζάππειο – Περιστέρι), στάση «Αρμονία», Λεωφορείο: 057 (Ομόνοια – Λόφος Σκουζέ), στάση «πλατεία Κολωνού»

Με τη θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι της σφαγής – σκηνές πανδημίας» του Ευγένιου Ιονέσκο και «Πάθη και Χορεία στο ποιητικό θέατρο – Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης» από την Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη, συνεχίζει το πρόγραμμα του θεάτρου Γκράβας την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 20.30.

Φέτος το καλοκαίρι και σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ και τον ΚΥΑΔΑ του Δήμου της Αθήνας αλλά και το ΤΑΣΕΗ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, αντί της προγραμματισμένης καλοκαιρινής περιοδείας του επαγγελματικού θιάσου, παρουσιάζει εναλλακτικές δράσεις των σπουδαστών της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηναϊκή Σκηνή.

Όπως κάθε Ιούνιο οι σπουδαστές παρουσιάζουν ανοιχτά στο κοινό και σε συντελεστές της τέχνης του Θεάτρου παραστάσεις με διάφορες θεματικές στο Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής στην Ακρόπολη. Φέτος λόγω των συνθηκών ενεργοποίησαν το σχέδιο ”Βγαίνουμε έξω και δείχνουμε τη δουλεία μας στην Τέχνη μας”.

”Το παιχνίδι της σφαγής” του Ευγένιο Ιονέσκο είναι ένα έργο προφητικό. Παρουσιάζει επί σκηνής μια πόλη που δέχεται επίθεση από έναν αόρατο εχθρό. Έναν ιό. Μια πανδημία. Παρακολουθούμε τον τρόπο που προσπαθούν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση. Ο ποιητικός λόγος παίρνει τη σκυτάλη και κείμενα του Σαίξπηρ, του Αισχύλου του Σοφοκλή και του Ευριπίδη θα αποτελέσουν την αφορμή ενός open class Χορείας, ομαδικής εκφοράς και συμβολικής απόδοσης που γεννιέται μπροστά στο κοινό. 

Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου. Αντί εισιτηρίου η Αθηναϊκή Σκηνή σε συνεργασία με το ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) και με τον ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων) καλεί κάθε θεατή να προσφέρει 2 τυποποιημένα – συσκευασμένα ή κονσερβοποιημένα προϊόντα (τρόφιμα, είδη υγιεινής, χαρτικά), ένα για κάθε φορέα, που θα συλλεχθούν στην είσοδο του Θεάτρου την ώρα εισόδου του κοινού και θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στους φορείς αυτούς.

Πληροφορίες: τ. 2109222300, 6932073751
Η διάθεση των δελτίων εισόδου για τις παραστάσεις στο θέατρο Γκράβας θα γίνεται την προηγούμενη εργάσιμη, στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Γκράβας (Ταυγέτου 60) και ώρες 9.00-14.00 και δυο ώρες πριν την έναρξη στο θέατρο
Θέατρο Γκράβας: Ταϋγέτου 60
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα