back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Την ψηφιακή παροχή δεκάδων υπηρεσιών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.«Κερδίζουμε και χρόνο και μειώνουμε την γραφειοκρατία είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «κάθε πολιτική η οποία διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη είναι και μία ψηφίδα χειροπιαστής κοινωνικής φροντίδας».

Η πλατφόρμα myKEPlive εξυπηρετεί φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καλύπτοντας 52 διοικητικές διαδικασίες και επιτρέπει την εξ αποστάσεως ενημέρωση για 235 διαδικασίες αδειοδότησης που αφορούν την παροχή υπηρεσιών.

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους η χρήση μάσκας. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε την πιθανότητα να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήσης μάσκας στις εκκλησίες.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ τίθενται από αύριο το πρωί, μέχρι τις 4 Αυγούστου, νέα μέτρα για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR τέστ), που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

27 είναι τα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, τα 4 σε πύλες εισόδου της χώρας. Στους 202 συνολικά οι νεκροί.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα» δηλώνει, με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις, η κυβέρνηση, διά στόματος του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα. Όπως σημείωσε, ενώ η Άγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη Navtex για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα σε ό, τι αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», ξεκαθάρισε ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ομόλογό του της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαρίεβα, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Βουλγαρίας σε Ελλάδα και Κύπρο, τονίζοντας ότι η κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, εγκυμονεί κινδύνους για όλη την ΕΕ

Σε εσφαλμένη εικόνα απέδωσε τη NAVTEX που εξέδωσε το Λιμενικό για δέσμευση της περιοχής του Καστελόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή, ενώ γνωστοποίησε ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν γνώριζε για τη ΝAVTEX.

“Εκδίδουν NAVTEX και οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν αμέριμνοι διακοπές και ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα για να πηγαινοέρχεται από την Επίδαυρο στην Πάρο;” διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Η έκδοση NAVTEX είναι μια τυπική διαδικασία που δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων της ηγεσίας”, απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος , προσθέτοντας ότι μόλις ήρθε σε γνώση μας, έγινε η διόρθωση, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για μικροπρεπή πολιτική εκμετάλλευση.

Σε αυτό το φόντο προκαλεί και πάλι ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την Ισπανίδα ομόλογό του στην Άγκυρα τονίζει ότι «η Αγία Σοφία με εξαίρεση τα 86 χρόνια που ήταν Μουσείο υπήρξε Τζαμί από το 1453».

Να παραμείνει η Αγία Σοφία μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας ζήτησε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια

Η καταδίκη δε μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε διεθνές επίπεδο, υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών που διακινούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα έναντι υψηλού χρηματικού αντιτίμου από 5 έως 7 χιλιάδες ευρώ προχώρησε η Αστυνομία. Ως κέντρο των παράνομων δραστηριοτήτων τους χρησιμοποιούσαν κατάστημα “μίνι μάρκετ” στην περιοχή της Ομόνοιας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση…Την Κυριακή 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

O Κώστας Μακεδόνας δίνει συναυλία απόψε στις 9 και μισή στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα …

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα