back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Αποφασιστικό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά στα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφορικά με την κατάσταση στο Αιγαίο, μετά τη συνάντηση με την ομόλογό του και αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα.

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαρίεβα, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Βουλγαρίας σε Ελλάδα και Κύπρο, τονίζοντας ότι η κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, εγκυμονεί κινδύνους για όλη την ΕΕ

Την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκε στη Βουλή από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο η αποκλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης στο Αιγαίο που υπογράμμισε. «Η αποκλιμάκωση ολοκληρώθηκε, η επαγρύπνηση συνεχίζεται».

Πάντως, για κινητικότητα γύρω από το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αττάλειας, κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, προδικάζοντας ότι ετοιμάζεται να βγει στο πέλαγος για σεισμικές έρευνες.

Παραμένει ωστόσο η αντιπαράθεση Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη λανθασμένη είδηση για τη NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά του Πολεμικού Ναυτικού την περασμένη Κυριακή στο Καστελόριζο. Σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ανεύθυνο» τον κ. Παναγιωτόπουλο σχετικά με τον ισχυρισμό του ότι δεν είχε ενημερωθεί για την έκδοση της επίμαχης NAVTEX, που τελικά όπως προέκυψε είχε εκδοθεί από το Λιμενικό.

“Η έκδοση NAVTEX είναι μια τυπική διαδικασία που δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων της ηγεσίας”, απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος , προσθέτοντας ότι μόλις ήρθε σε γνώση μας, έγινε η διόρθωση, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για μικροπρεπή πολιτική εκμετάλλευση.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει να προκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε πως «το εκ νέου άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για λατρεία αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ότι η χώρα μας ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Εχθρικές επιθέσεις και πολιτικές κρίσεις δεν μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας».

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού σήμερα στην Ελλάδα καθώς καταγράφηκαν άλλα 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 είναι εισαγόμενα και τα 17 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 58 ετών.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα εκ των οποίων οι 66 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η μάσκα και σε περισσότερους κλειστούς χώρους ακόμη και στις εκκλησίες μετά την χαλάρωση των μέτρων που παρατηρείται και οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού στα αστικά κέντρα.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ τίθενται από αύριο το πρωί, μέχρι τις 4 Αυγούστου, νέα μέτρα για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από Βουλγαρία και Ρουμανία. Οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Νέα στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις που καταδεικνύουν τη μη έγκαιρη αξιοποίηση των εναέριων πυροσβεστικών και θαλάσσιων διασωστικών μέσων έχει στα χέρια τους ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς. Στα έγγραφα αυτά ο ανακριτής στηρίζει το αίτημά του για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολίτικής Προστασίας, ενώ δεν αποκλείεται στο στόχαστρο να βρεθούν και άλλα πρόσωπα.

Παρατείνεται μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2020, η διαδικασία της ανάρτησης για όσους έχουν ακίνητη περιουσία στο Δήμο Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε το Κτηματολόγιο. Πρόκειται για την τελευταία φάση της κτηματογράφησης, κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας.

Μία ακόμη λωρίδα κυκλοφορίας αποκλειστικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην οδό Πανεπιστημίου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης για τον Μεγάλο Περίπατο τόνισε ότι οι επιστημονικές μελέτες και μετρήσεις που έχουν γίνει είχαν αναφέρει την ύπαρξη κυκλοφοριακών προβλημάτων τα οποία όμως είναι εντός των προβλέψεων. Σε ότι αφορά την αύξηση της κίνησης των ΙΧ ο Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι αυτή οφείλεται στην μη ύπαρξη του δακτυλίου, στην πανδημία του κορωνοϊού και στην μη λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Την ψηφιακή παροχή δεκάδων υπηρεσιών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η πλατφόρμα myKEPlive εξυπηρετεί φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Στις παρεχόμενες υπηρεσίες συγκαταλέγονται η έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου, η ανανέωση δελτίου ανεργίας, η χορήγηση πιστοποιητικών εγγυτέρων συγγενών και οικογενειακής κατάστασης, η έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου και η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στην αθλητική σας ενημέρωση… Την Κυριακή 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η πρόταση πέρασε με 12 ψήφους υπέρ, ένα λευκό ενώ υπήρξαν και τρεις εκπρόσωποι που ζήτησαν ο τελικός να γίνει σε άλλη ημερομηνία.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα