back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και καταστήματα τροφίμων – Σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Διαβάστε επίσης

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα από αύριο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εργαζόμενους και πολίτες σε χώρους όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΟΤΑ, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Παραμένει η υποχρέωση για τη χρήση της μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας όπου είναι υποχρεωτική ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η εικόνα των κρουσμάτων στη χώρα μας δεν δικαιολογεί τον όποιο πανικό άλλα ούτε και τον εφησυχασμό.

Όπως είπε η κατάσταση των εγχώριων κρουσμάτων παραμένει καλή, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ενώ ο δείκτης διασποράς Rt παραμένει στο 0,4. Η αύξηση κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ, είπα χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένα και στην περίπτωση των μέσων μαζικής μεταφοράς θα επικεντρωθούν σε περιοχές της Αττικής όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Για τον αριθμό των κρουσμάτων στην Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 145 ενεργά εκ των οποίων τα 26 νοσηλεύονται ενώ από τις ιχνηλατήσεις αυτών των κρουσμάτων έχουν τεθεί σε απομόνωση 596 άτομα.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα