back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο η χρήσης μάσκας, ως μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό, σε περισσότερους κλειστούς χώρους. Η αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα αποδεικνύει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τα λάθη μας είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας την επέκταση του μέτρου. Ενδεικτικά ο πληθυσμός υποχρεούται στη χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής, γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ, ασανσέρ, όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη την εντατικοποίηση των ελέγχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και σε περιοχές της Αττικής όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα. Για τον αριθμό των κρουσμάτων στην Αττική, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 145 ενεργά εκ των οποίων τα 26 νοσηλεύονται ενώ από τις ιχνηλατήσεις αυτών των κρουσμάτων έχουν τεθεί σε απομόνωση 596 άτομα.

Την ίδια ώρα δύο παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών αντίστοιχα, νοσηλεύονται με συμπτώματα COVID 19 στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και εμφανίζουν ελαφρά συμπτωματολογία.

Η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει τις επιχειρήσεις έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο προσωρινά, εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο κ. Καλίν είπε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να τεθούν σε αναστολή οι επιχειρήσεις, σαν εποικοδομητική προσέγγιση για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.

Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τη δήλωση Καλίν εφόσον υπάρξει και έμπρακτη αποκλιμάκωση. «Εμείς έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και με πολλούς τρόπους ότι θέλουμε μια έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε: ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών … είναι το ζήτημα που χρειάζεται μια διαδικασία για να προχωρήσει».

Για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, συζήτησαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός με την υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Αλίσια Γκονζάλες Λάϊα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε να παρατείνει για άλλους έξι μήνες, έως το τέλος του Μαρτίου 2021, την προθεσμία που είχε δώσει στις τράπεζες με υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) να υποβάλουν αναθεωρημένα σχέδια για τη μείωσή τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έλαβε την απόφαση αυτή για να δώσει στις τράπεζες πρόσθετο χρόνο να εκτιμήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στην ποιότητα του ενεργητικού τους, κάτι που επιτρέψει σε αυτές έναν πιο ακριβή σχεδιασμό.

Τα στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας διαψεύδουν τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. «Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τις Βρυξέλλες με 7 δισ. λιγότερα σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν για τις επιδοτήσεις που θα λάβει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε ο κ Χαρίτσης.

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα επανέλθει στο γραφείο του ανακριτή ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς μετά την προθεσμία που έλαβε σήμερα για την απολογία του στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς. Όπως δήλωσε δεν έχει λάβει ακόμα γνώση του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζει. Η κύρια ανάκριση για την απόδοση ποινικών ευθυνών συνεχίζεται με την αποστολή κλήσεων προς απολογία σε κατηγορούμενους.

Για αντε-εκπαιδευτικό σχέδιο νόμου, που, προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και στις εργασιακές σχέσεις έκανε λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ψηφίζεται (απόψε) το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ το χαρακτήρισε ως παρέμβαση του κράτους υπέρ των εργοδοτών.

“Το νομοσχέδιο ενισχύει την παρασιτικη εκπαίδευση και βάζει στο τσεπάκι του ιδιοκτήτη την απόλυση του εργαζόμενου” είπε ο επικεφαλής του Μέρα 25, Γιανης Βαρουφάκης.

Πολύ υψηλός είναι αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία 4 σε: Αττική Κύθηρα Βοιωτία Εύβοια Κορινθία Αργολίδα Λακωνία Χίο και Λέσβο.

Συνάντηση θα έχουν τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τον Γιάννη Αλαφούζο με θέμα τα νεότερα για το γηπεδικό ζήτημα των Πρασίνων

Και ο καιρός …Αίθριος αύριο στην Αττική- Θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά μέχρι 35. 35 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα