back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφεται σήμερα στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 52 νέα κρούσματα Κορoνoϊού, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 8 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο μεταξύ, υποχρεωτική καθίσταται από αύριο η χρήσης μάσκας, ως μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό, σε περισσότερους κλειστούς χώρους. Η αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα αποδεικνύει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τα λάθη μας είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας την επέκταση του μέτρου. Ενδεικτικά, ο πληθυσμός υποχρεούται στη χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής, γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ, ασανσέρ, όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε περιοχές της Αττικής όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

«Εν μέσω πανδημίας, το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών και πολιτικών τακτικισμών της κυβέρνησης», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις εκκλησίες .

Nα εφαρμοστεί πλήρως και χωρίς εξαιρέσεις η χρήση μάσκας ζητά το Κίνημα Αλλαγής και καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι κανόνες προστασίας να τηρούνται και στους τόπους λατρείας αλλά και στις κάθε φύσεως ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση», ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, γνωστοποιώντας ότι εστάλη εγκύκλιος προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπενθυμίζοντας τις σχετικές αποφάσεις ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς.

Την ανάγκη σταθερότητας στη Μεσόγειο υπογράμμισε ως «υψίστης σημασίας» θέμα η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, εκφράζοντας παράλληλα την «πλήρη στήριξή» της προς την Ελλάδα μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που αναφέρθηκε στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, την πρόθεση αναστολής των τουρκικών ερευνητικών δραστηριοτήτων στη Μεσόγειο όπως αυτή διατυπώθηκε από τον εκπρόσωπο της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν. Ωστόσο, ο κ Δένδιας ξεκαθάρισε, κατά τη συνάντησή του με την Ισπανίδα ομόλογό του, ότι διάλογος υπό το κράτος απειλών και προσβολών δεν μπορεί να γίνει και επανέλαβε ότι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία αφορά στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα Κύθηρα το 2017, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πειραιά ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετά τα νέα δεδομένα και τις ηχογραφημένες συνομιλίες των ανώτατων αξιωματικών της Πυροσβεστικής

Δικαίωμα διορισμού σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο σε πολίτες που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας εξαιτίας των πυρκαγιών στο Μάτι δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με την ίδια τροπολογία, το δικαίωμα του διορισμού παρέχεται και σε πρόσωπα που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή σε ΜΑΦ ή για τα οποία προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, συνεπεία των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Χίου την 25η Αυγούστου 2016.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει ο διορισμός των προσώπων αυτών το δικαίωμα τους μεταφέρεται στα στενά συγγενικά τους πρόσωπα.

Από σήμερα έως και την Κυριακή, 2 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ρεματιάς φιλοξενεί το 6ο Our Festival στο Ευριπίδειο Θέατρο με ελεύθερη είσοδο.

Πολύ υψηλός είναι αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς καθώς υπάγονται σε κατηγορία 4 Αττική Κύθηρα Βοιωτία Εύβοια Κορινθία Αργολίδα Λακωνία Χίο και Λέσβος.

Σε ότι αφορά την Αττική αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος. Η Θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου – 35 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα