back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε διακοπή των ερευνών στην Ανατ. Μεσόγειο προσανατολίζεται η Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Μετά από αρκετές μέρες έντασης που πυροδότησε τουρκική NAVTEX για έρευνες σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κάτω από το Καστελόριζο η Άγκυρα φαίνεται να προχωρά σε αποκλιμάκωση.

Χαρακτηριστική της πρόθεσης αυτής αποτελούν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Ταγίπ Ερντογάν στο CNN Turk, Ιμπραήμ Καλίν και ο οποίος μίλησε για την ανάγκη του διαλόγου προαναγγέλοντας πάγωμα των ερευνητικών επιχειρήσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Καλίν ανέφερε ότι «η κυρία Μέρκελ είχε έναν εποικοδομητικό ρόλο, αλλά δεν φτάσαμε κοντά στο χείλος του πολέμου όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας για εμάς. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα με την Ελλάδα. Όλοι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται και μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κοινές έρευνες στις αμφισβητούμενες περιοχές. Όπως είπε ο πρόεδρος Ερντογάν “Ας είμαστε εποικοδομητικοί, ας περιμένουμε για λίγο”. Ας λύσουμε τα διμερή ζητήματά μας μεταξύ μας. Δεν μπορείτε να περιμένετε αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την ένταξη στην Ε.Ε. ως εργαλείο πίεσης».

To ερευνητικό πλοίο Oruc Reis βρίσκεται πλέον αγκυροβολημένο μέσα στο λιμάνι της Αττάλειας.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα