back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Νέα αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν εντός του 2020 σε όλους τους συνταξιούχους πλήρως και εφάπαξ τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του ΣτΕ.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο τόνισε ότι ήδη έχει δεσμευθεί ποσό 1,4 δισ. ευρώ αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να δοθούν επιπλέον παροχές στους συνταξιούχους, γιατί η δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου. «Δεν υπάρχει δυνατότητα για πρόσθετες ελαφρύνσεις, η πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες και εφεδρείες για κάθε δύσκολη στιγμή», είπε.

Υποχρέωση της κυβέρνησης και όχι πολιτική επιλογή χαρακτήρισε την απόφαση να δοθούν τα αναδρομικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανταπαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι υποχρέωση ήταν να δοθούν τα αναδρομικά μόνο σε όσους έχουν προσφύγει και όχι σε όλους όπως αποφασίστηκε. “Είναι πολιτική η απόφαση να τα δώσουμε σε όλους” είπε χαρακτηριστικά.

Η αντιπαράθεση των δύο αρχηγών επεκτάθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Συνοχής αλλά και στην προστασία της Α κατοικίας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά υπερψήφιση της τροπολογίας για παράταση της προστασίας μέχρι το τέλος του 2020 και τον πρωθυπουργό να αναφέρεται σε έγγραφο του Γιούρογρουπ το 2018 ότι η Ελλάδα συμμορφώθηκε με απόφαση να μην παραταθεί πέραν του 2019.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε γιατί στην κατατεθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία δεν υπάρχει η υπογραφή του πρώην υπουργού, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντά ότι δεν υπήρχε υποχρέωση να μην επεκταθεί η προστασία και πως η μόνη υποχρέωση ήταν να διαμορφωθεί ένα ολιστικό σχέδιο.

Να δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι δεν θα κόψει του χρόνου τις συντάξεις ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τον πρωθυπουργό, τονίζοντας στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι θα αναγκαστεί να το κάνει γιατί έχει δεσμευθεί εμμέσως σε πέμπτο μνημόνιο.

Η ελληνική οικονομία θα λάβει μεγάλη ώθηση τα επόμενα χρόνια από το σχέδιο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Next Generation EU), που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΤτΕ δείχνουν ότι τα 32 δισ. ευρώ που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης θα αυξάνουν τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της κατά 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2021-2026.

Για την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα και τα σχετικά χαμηλά επίπεδα διασποράς του κορονοιού, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης τους ηγέτες των χωρών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Εντατικούς ελέγχους σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων στη Μύκονο για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το νησί, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν. «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε είναι να διατηρηθεί το νησί σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το επικρατέστερο σενάριο σήμερα είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας» δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 η Υπ Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της χρήσης μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σε δασική έκταση στην περιοχή Σκεπαστό Πρέβεζας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή. Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς και στην Αττική.

Με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους δημότες και στους εργαζομένους του Δήμου ξεκινά από τον Δήμο της Αθήνας έναν νέο πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Γενική Κλινική «Θεραπευτήριο Αθηνών». Οι δικαιούχοι θα μπορούν από την Δευτέρα 3/8/20, να λαμβάνουν τα vouchers από τα κατά τόπους δημοτικά ιατρεία . Περισσότερα και αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

Την επιβεβαίωση ότι θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά έδωσε με ανακοινωθέν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Συνεχίζονται οι μουσικές βραδιές στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Απόψε ανεβαίνει στην σκηνή της, η Ρένα Μόρφη. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική – Θερμοκρασία από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα