back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η αυξητική πορεία της επιδημίας του κορoνοϊού καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 57 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες.  8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται δια σωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών, ενώ τo 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ συνολικά έχουμε 203 θανάτους στη χώρα. 66 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Για την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα και τα σχετικά χαμηλά επίπεδα διασποράς του κορονοϊού, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης τους ηγέτες των χωρών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Εντατικούς ελέγχους σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων στη Μύκονο για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το νησί, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν. «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε είναι να διατηρηθεί το νησί σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν εντός του 2020 σε όλους τους συνταξιούχους πλήρως και εφάπαξ τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του ΣτΕ.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο τόνισε ότι ήδη έχει δεσμευθεί ποσό 1,4 δισ. ευρώ αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να δοθούν επιπλέον παροχές στους συνταξιούχους, γιατί η δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου.

Υποχρέωση της κυβέρνησης και όχι πολιτική επιλογή χαρακτήρισε την απόφαση να δοθούν τα αναδρομικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανταπαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι υποχρέωση ήταν να δοθούν τα αναδρομικά μόνο σε όσους έχουν προσφύγει και όχι σε όλους όπως αποφασίστηκε. “Είναι πολιτική η απόφαση να τα δώσουμε σε όλους” είπε χαρακτηριστικά.

Η αντιπαράθεση των δύο αρχηγών επεκτάθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Συνοχής αλλά και στην προστασία της Α κατοικίας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά υπερψήφιση της τροπολογίας για παράταση της προστασίας μέχρι το τέλος του 2020 και τον πρωθυπουργό να αναφέρεται σε έγγραφο του Γιούρογρουπ το 2018 ότι η Ελλάδα συμμορφώθηκε με απόφαση να μην παραταθεί πέραν του 2019.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε γιατί στην κατατεθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία δεν υπάρχει η υπογραφή του πρώην υπουργού, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντά ότι δεν υπήρχε υποχρέωση να μην επεκταθεί η προστασία και πως η μόνη υποχρέωση ήταν να διαμορφωθεί ένα ολιστικό σχέδιο.

Πάντως, στη Βουλή κατατέθηκε πριν από λίγο η τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους που όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα καταβληθεί ,μετά την απόφαση του σ.τ.ε ,σε όλους τους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα μέχρι στο τέλος του χρόνου.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο και προβλέπει την καταβολή αναδρομικών ποσών ύψους 900 εκ.ευρώ τα οποία αντιστοιχούν σε περικοπές και μειώσεις κύριων συντάξεων που έγιναν το διάστημα 2011 και 2012 στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα,και καλύπτουν το χρονικό διάστημα ιουνίου 2015 έως μαίου του 2016.

Ανάλογη καταβολή αναδρομικών ύψους 500 εκ.ευρώ θα γίνει και για τους συνταξιούχους του δημοσίου..στην εν λόγω τροπολογία αναφέρεται ότι με την καταβολή αναδρομικών συνολικού ύψους 1,4 δις ευρώ για τους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα παύουν στο εξής οποιεσδήποτε άλλες αξιώσεις τους για επιστροφές ποσών. Αυτά θα ρυθμιστούν με κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μετά την δημοσίευση της τροπολογίας στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Σε λίγες ημέρες οι πλειστηριασμοί «απελευθερώνονται» και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα funds. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η οικονομική κρίση και η ανεργία παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις, επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής και των νόμων που από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν από το 2019.

Η ελληνική οικονομία θα λάβει μεγάλη ώθηση τα επόμενα χρόνια από το σχέδιο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΤτΕ δείχνουν ότι τα 32 δισ. ευρώ που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης θα αυξάνουν τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της κατά 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2021-2026.

«Το επικρατέστερο σενάριο σήμερα είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας» δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 η Υπ Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της χρήσης μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Προθεσμία για τις 23 Σεπτεμβρίου ζήτησε και έλαβε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, προκειμένου να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία που αφορά στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και να προετοιμάσει την απολογία της.

Με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα πρόληψης του Δήμου Αθηναίων, το οποίο φιλοδοξεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους δημότες και στους εργαζομένους του Δήμου. Το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τη Γενική Κλινική «Θεραπευτήριο Αθηνών», συντονίζει η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων και προσφέρει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ασφαλισμένους αλλά και σε ανασφάλιστους δημότες.

Την επιβεβαίωση ότι θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά έδωσε με ανακοινωθέν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική – Θερμοκρασία από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα