back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η αυξητική πορεία της επιδημίας του κορoνοϊού καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 57 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις δημόσιες υπηρεσίες για τους υπαλλήλους που συναλλάσσονται με τους πολίτες.

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν εντός του 2020 σε όλους τους συνταξιούχους πλήρως και εφάπαξ τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του ΣτΕ.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο τόνισε ότι ήδη έχει δεσμευθεί ποσό 1,4 δισ. ευρώ αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να δοθούν επιπλέον παροχές στους συνταξιούχους, γιατί η δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου.

Υποχρέωση της κυβέρνησης και όχι πολιτική επιλογή χαρακτήρισε την απόφαση να δοθούν τα αναδρομικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανταπαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι υποχρέωση ήταν να δοθούν τα αναδρομικά μόνο σε όσους έχουν προσφύγει και όχι σε όλους όπως αποφασίστηκε. “Είναι πολιτική η απόφαση να τα δώσουμε σε όλους” είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, στη Βουλή κατατέθηκε πριν από λίγο η τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους που όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα καταβληθεί, σε όλους τους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα μέχρι στο τέλος του χρόνου.

Η τροπολογία προβλέπει την καταβολή αναδρομικών ποσών ύψους 900 εκ.ευρώ που αντιστοιχούν σε περικοπές και μειώσεις κύριων συντάξεων που έγιναν το διάστημα 2011 και 2012 στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, και καλύπτουν το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2015 έως Μαΐου του 2016.

Ανάλογη καταβολή αναδρομικών ύψους 500 εκ.ευρώ θα γίνει και για τους συνταξιούχους του δημοσίου. Στην εν λόγω τροπολογία αναφέρεται ότι με την καταβολή αναδρομικών συνολικού ύψους 1,4 δις ευρώ για τους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα παύουν στο εξής οποιεσδήποτε άλλες αξιώσεις τους για επιστροφές ποσών.

Σε λίγες ημέρες οι πλειστηριασμοί «απελευθερώνονται» και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα funds. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η οικονομική κρίση και η ανεργία παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις, επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής και των νόμων που από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν από το 2019.

«Το επικρατέστερο σενάριο σήμερα είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας» δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 η Υπ Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της χρήσης μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα πρόληψης του Δήμου Αθηναίων, το οποίο φιλοδοξεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους δημότες και στους εργαζομένους του Δήμου. Το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τη Γενική Κλινική «Θεραπευτήριο Αθηνών», και τα δημοτικά ιατρεία προσφέρει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ασφαλισμένους αλλά και σε ανασφάλιστους δημότες.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική – Θερμοκρασία από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα