back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, της επιτροπής Λοιμωξιολόγων και του προέδρου του ΕΟΔΥ μετά τα 57 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Τονίστηκε, ωστόσο η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας. Αποφασίστηκε η ενίσχυση των ελέγχων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους χώρους διασκέδασης.

«Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στους επιστήμονες. Οι τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο.

H κυβέρνηση είναι σε διαρκή συνεργασία με την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων και όταν προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα, τότε αυτά λαμβάνονται, είπε νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το αν θα ληφθούν και νέα μέτρα όπως τοπικά lockdown.

Εντατικοί έλεγχοι σε μπαρ και ιδιωτικά πάρτι – Πρώτη σύλληψη στη Μύκονο για την ενοικίαση βίλας όπου έγινε πάρτι με μεγάλο συνωστισμό.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τον Δεκαπενταύγουστο οι εκκλησίες αν εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική Απόφαση, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

«Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα θα επαναξιολογηθούν», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην ΕΤ-1 για τα πρωτόκολλα των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας. Μέχρι τις 4 Αυγούστου ισχύει ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τη τουρκική Navtex για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Είναι έμπρακτη συνέχεια της παραβατικής συμπεριφοράς της, είπε προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει αταλάντευτα την Κυπριακή Δημοκρατία. Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και επικοινωνία Δένδια – Χριστοδουλίδη.

Την παρέμβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προς την Τουρκία, ούτως ώστε να πειστεί η Τουρκία να τερματίσει τις έκνομες της ενέργειες και να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ως «αρνητική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, την «έκδοση νέας NAVTEX από την πλευρά της Τουρκίας.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν. «Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας, η οποία μετατράπηκε σε τζαμί.

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έρχονται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ότι η Κύπρος αποτελεί «εθνικό στόχο» της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει «να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή».

Σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα με την Τουρκία έχει μονάχα μία διαφορά, “αυτή της υφαλοκρηπίδας”, έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσιπρας από την Κω όπου επισκέφθηκε την Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής. «Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” και οι διεθνείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Η χώρα – πρόσθεσε – οφείλει να έχει μία σαφή, αλλά και σταθερή ενεργητική εθνική στρατηγική.

Διεκόπη η κυκλοφορία του προαστιακού στον Ασπρόπυργο εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά σε καταυλισμό Ρομά. Με εντολή της πυροσβεστικής οι αμαξοστοιχίες αναμένουν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Αγίων Θεοδώρων και Κινέττας. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Ένα λευκό τριαντάφυλλο απόθεσε ο Πρωθυπουργός στο μνημείο των 102 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, κατά την σημερινή επίσκεψή του στην περιοχή, δύο χρόνια μετά την τραγωδία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με κατοίκους και φορείς της περιοχής ενώ ανακοίνωσε τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ για την αναγέννηση της περιοχής. Η μεγάλη μας πρόκληση είναι να ξαναφτιάξουμε την περιοχή αυτή πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν και αν δεν έχουμε ένα ειδικό πολεοδομικό σχέδιο αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με κατοίκους.

Το πρώτο πάρκο γειτονιάς, στη συμβολή των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας, παραδόθηκε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Άνω Κυψέλης από τον Δήμο Αθηναίων. «Η δημιουργία των πάρκων τσέπης, αποτελεί μία από τις πιο ουσιαστικές αστικές παρεμβάσεις που γίνονται στις γειτονιές της Αθήνας, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Ενενήντα νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 132 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής του οικονομικού έτους 2020, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το περιφερειακό συμβούλιο, από το οποίο πάντως απείχαν έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου υποδέχεται απόψε στο Ηρώδειο τον Γιάννη Αγγελάκα και τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα.

Στα ύψη και αύριο το θερμόμετρο στην Αττική Θερμοκρασία από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα