back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο, για πρώτη φορά, να αναβληθούν οι προεδρικές Αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για κίνδυνο νοθείας που, όπως υποστηρίζει, συνδέεται με την πανδημία της Covid-19. «Με την ψήφο διά αλληλογραφίας (…) οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. Αμέσως μετά την ανάρτηση του, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να υποχωρεί -0,65% με το άνοιγμα, και τον Nasdaq να χάνει 92,82 μονάδες.

Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Πάγια εθνική θέση της είναι ότι θέλει τον διάλογο για τη διευθέτηση της μίας και μόνης ελληνο-τουρκικής εκκρεμότητας, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών, «θέλουμε, όπως έγινε με την Ιταλία, να υπάρξει οριοθέτησή τους», είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφερόμενος στη νέα τουρκική νέα τουρκική Navtex για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ ο Στέλιος Πέτσας την χαρακτήρισε απαράδεκτη προσθέτοντας οτι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει αταλάντευτα την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι τουρκικές κινήσεις παραβιάζουν κατάφωρα την κυπριακή ΑΟΖ τόνισε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας. Παρέμβαση και από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο οποίος κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ως «αρνητική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, την «έκδοση νέας NAVTEX από την πλευρά της Τουρκίας.

Σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα με την Τουρκία έχει μονάχα μία διαφορά, «αυτή της υφαλοκρηπίδας» έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας από την Κω όπου επισκέφθηκε την Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής. «Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” και οι διεθνείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Η χώρα – πρόσθεσε – οφείλει να έχει μία σαφή, αλλά και σταθερή ενεργητική εθνική στρατηγική.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοιού δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών όπως διαπιστώθηκε κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με αρμόδιους φορείς . Τονίστηκε, ωστόσο η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας. Αποφασίστηκε η ενίσχυση των ελέγχων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους χώρους διασκέδασης. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στους επιστήμονες. Οι τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο.

Για θέατρο του παραλόγου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάνει λόγο με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που μειώνουν ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια, απειλούν με πρόστιμα τους πολίτες. Και αφού τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται, τώρα ο κ. Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι στους επιστήμονες για ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων για τα ΜΜΜ τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εντατικοί έλεγχοι σε μπαρ και ιδιωτικά πάρτι – Πρώτη σύλληψη στη Μύκονο για την ενοικίαση βίλας όπου έγινε πάρτι με μεγάλο συνωστισμό.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τον Δεκαπενταύγουστο οι εκκλησίες αν εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική Απόφαση, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

«Η μεγάλη μας πρόκληση είναι να ξαναφτιάξουμε την περιοχή αυτή πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν και αν δεν έχουμε ένα ειδικό πολεοδομικό σχέδιο αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με κατοίκους το πρωί στο Μάτι δυο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναπόθεσε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο μνημείο των 102 θυμάτων της τραγωδίας.

Το πρώτο πάρκο γειτονιάς, στη συμβολή των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας, παραδόθηκε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Άνω Κυψέλης από τον Δήμο Αθηναίων. Ο Γιωργος Μανουσακάκης θα μας πει περισσότερα..

Στα ύψη και αύριο το θερμόμετρο στην Αττική Θερμοκρασία από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα