back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊου στη χώρα μας. Άλλα 65 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4. 401. Το 54.6% αφορά άνδρες. Τα 1250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες παραμένει έως τις 4 Αυγούστου ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών. «Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα θα επαναξιολογηθούν», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην ΕΤ-1

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τον Δεκαπενταύγουστο οι εκκλησίες αν εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική Απόφαση, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

3 κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θα διαθέσει από αύριο Παρασκευή ο δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για τις Λέσχες Φιλίας στο Νέο Κόσμο, στην Κολοκυνθούς και στην Γκράβα. Ειδικότερα οι Λέσχες Φιλίας θα παραμείνουν ανοιχτές για όποιον έχει ανάγκη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους σε όλη τη διάρκεια της παραμονής στο χώρο, η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενάμιση μέτρου μεταξύ τους, ενώ ο ανώτατος αριθμός ανά χώρο είναι 30 άτομα στους δύο πρώτους χώρους και 20 στον τρίτο χώρο.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν. «Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας, η οποία μετατράπηκε σε τζαμί.

Σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα με την Τουρκία έχει μονάχα μία διαφορά, «αυτή της υφαλοκρηπίδας» έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσιπρας από την Κω όπου επισκέφθηκε την Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής. «Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” και οι διεθνείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Η χώρα – πρόσθεσε – οφείλει να έχει μία σαφή, αλλά και σταθερή ενεργητική εθνική στρατηγική.

Έχασε τη μάχη με τη ζωή η Βέρα Νικολαΐδου, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην βουλευτής, πρώην δήμαρχος Κοκκινιάς και για πολλά χρόνια στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Η Βέρα Νικολαίδου γεννήθηκε το 1945 στην Κοκκινιά και από νεαρή ηλικία είχε ενταχθεί στη Νεολαία Λαμπράκη. Το 1968, εν μέσω χούντας, οργανώθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο υπηρέτησε μέχρι τέλους. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει με ανακοίνωσή της τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους της Βέρας Νικολαΐδου.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις τέσσερις μετά το μεσημέρι στο Γ’ Νεκροταφείο, στη Νίκαια.

Στα ύψη και αύριο το θερμόμετρο στην Αττική Θερμοκρασία από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα