back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Με ανάκληση των αδειών των εργαζομένων και αύξηση των δρομολογίων επιχειρεί το υπουργείο Μεταφορών να δώσει λύση στις εικόνες συνωστισμού στις συγκοινωνίες που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα εν μέσω πανδημίας. Έτσι μειώνεται στα 6 λεπτά, από 7, για τον Αύγουστο η αναμονή για το επιβατικό κοινό στις γραμμές 2 και 3 του μετρό ενώ πυκνώνουν και τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ. Εφόσον, χρειαστεί, θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των αναγκών.

Από τον Πειραιά μέχρι τη Νέα Ιωνία και από την Κηφισιά έως και την Ειρήνη εκτελούνται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ λόγω βλάβης.

Σε 204 ανέρχονται τα θύματα το κορονοιου στη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας. Το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή ένας 70χρονος που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου με συμπτώματα COVID και ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη καθώς έπειτα από γαμήλιο γλέντι εντοπίστηκαν 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid- 19.

Αντιμέτωποι με το κακούργημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορονοιού βρίσκονται οι υπεύθυνοι και γιατροί της κλινικής Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση . Η κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων τον περασμένο Απρίλιο. Η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Τη νέα διοίκηση της εθνικής αρχής διαφάνειας ενέκρινε το Υπουργικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικων Τάκη Θεοδωρικάκου. Το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε ως Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τον κ. Μενέλαο Τσουπλάκη,

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, «οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις.

«Μάλλον θα είναι “τυχαίο” πως ο κ. Κράνης υπέβαλε τελικά την παραίτησή του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα και αφού είδε ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτοιμη δηλώνει η Αθήνα για διάλογο με την Τουρκία. «Δίαυλος επικοινωνίας φυσικά και υπάρχει. Είναι συνεχώς ανοιχτός και υπάρχουν συνεχώς επικοινωνίες», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ Πέτσας επανέλαβε «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πάντα με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Αρκεί η άλλη πλευρά να έχει επιδείξει έμπρακτη αποκλιμάκωση».

Νωρίτερα ο Τουρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ , σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet φέρεται να προανήγγειλε για τις προσεχείς ημέρες, συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ αξιωματούχων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ανέβασε πυρετό και αντιμετωπίζεται ως ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επιδείνωση του καρδιολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νέα διάταξη στη Βουλή για την επιστροφή των αναδρομικών στις κύριες συντάξεις και των συνταξιούχων του Δημοσίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους «δίχως περικοπές και δίχως αλχημείες» καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μάλτα, του δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο κατηγορία κινδύνου 4 σε νησιά Ιονίου, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία & Μεσσηνία.

Ανοιχτές ως τις 8 το βράδυ τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για τις Λέσχες Φιλίας στο Νέο Κόσμο, στην Κολοκυνθούς και στην Γκράβα. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας καθώς και η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενάμιση μέτρου.

Με την ταινία του 1969 «Το Αγκάθι» συνεχίζονται οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα….

Γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς. 39 βαθμοί αυτή την ώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα