back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Από 1η έως 15 Αυγούστου απαγορεύεται η είσοδος ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία

Από τις 3 έως τον Δεκαπενταύγουστο ισχύει όριο 100 ατόμων σε γάμους τελετές και βαφτίσια

Από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου, για μια δηλαδή εβδομάδα, ισχύει απαγόρευση όρθιων πελατών σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, καφετέριες με δυνατότητα μετατροπής τους σε χώρους με τραπεζοκαθίσματα. Ενώ παρατείνονται μέχρι 15 Αυγούστου οι χερσαίες συνδέσεις για τον Προμαχώνα με αρνητικό τεστ 72 ωρών και αντίστοιχα για Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι αεροπορικές συνδέσεις

Από 1η έως 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους -και τους λατρευτικούς – με εξαίρεση άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή κάτω των 3 ετών. Μέχρι τέλος Αυγούστου ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε γηροκομεία χώρους για αστέγους και πρόσφυγες και νοσοκομεία, ενώ όπου είναι αναγκαίος ένας συνοδός θα δίνεται ειδική άδεια, αλλά εφόσον δεν παρουσιάζει κάποιο από τα συμπτώματα λοίμωξης. Για όλο τον Αύγουστο παρατείνονται η απαγόρευση πανηγυριών οι γενικοί κανόνες κοινωνικής απόστασης σε παραλίες και πλοία, ιδιωτικά και επαγγελματικά και τα μέτρα στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων μεταναστών. Επίσης μέχρι 31 ογδόου παραμένει η σύσταση για χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους. Ενώ παρατείνονται οι αναστολές των αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία, Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία

Αναστέλλει τις εκδηλώσεις της η Νέα Δημοκρατία σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. «Επιλέγουμε την επικοινωνία από απόσταση παρότι η ανθρώπινη επαφή είναι αναντικατάστατη», αναφέρει η Πειραιώς

«Όλοι μαζί πετύχαμε ένα μικρό “θαύμα” τους τελευταίους μήνες, συγκεντρώνοντας την παγκόσμια αναγνώριση για τη διαχείριση της πανδημίας. Ο εφησυχασμός δεν μας ταιριάζει. Ειδικά τώρα που με γρήγορα αλλά σταθερά βήματα ανακτούμε το χαμένο έδαφος στην οικονομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ενημερώνουμε τη ΝΔ, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει, ότι στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ τηρούνται και με το παραπάνω τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε αντίθεση με το καθεστώς που επικρατεί σε μια σειρά χώρους, με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης ΝΔ.

Βεβαίως είναι ένα ερώτημα ποιες είναι αυτές οι εκδηλώσεις που κάνει η ΝΔ, τις οποίες μάλιστα αναστέλλει κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία. Εκτός αν και με αυτό τον τρόπο η ΝΔ δηλώνει την αδυναμία της να οργανώσει εκδηλώσεις τηρώντας τα μέτρα προστασίας», το σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αντιμέτωποι με το κακούργημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορονοϊού βρίσκονται οι υπεύθυνοι και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση. Η κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων τον περασμένο Απρίλιο.

Η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Την χρηματοδότηση με 2,12 εκατομμύρια ευρώ έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τα δύο αυτά ιστορικά τοπόσημα της πρωτεύουσας, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Αθηναίων.

Τα δύο έργα εντάχθηκαν για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μετά την ολοκληρωμένη πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Αθηναίων, η οποία έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο Οκτώβριο και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική αύριο με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς. 35 βαθμοί αυτή την ώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα