back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτική είναι η χρήση ιατρικής μάσκας από όλους τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων και η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από όλα τα υπόλοιπα άτομα που κινούνται στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, ενώ πειθαρχικό παράπτωμα θεωρείται πλέον η μη καταχώρηση όλων των δειγμάτων και των θετικών κρουσμάτων στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών.

Τα μέτρα αυτά μεταξύ άλλων προβλέπονται σε εγκύκλιο με οδηγίες προς τα νοσοκομεία της χώρας. Επίσης αναστέλλεται το επισκεπτήριο και όπου κρίνεται αναγκαίο, μπορεί να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για την διαχείριση των ασθενών και επισκεπτών από την είσοδο του νοσοκομείου έως και τον χώρο εξέτασης .

Αντιμέτωποι με το κακούργημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορονοιού βρίσκονται οι υπεύθυνοι και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση. Η κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων τον περασμένο Απρίλιο.

Η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία που έλαβε πριν λίγο η Πολιτική Προστασία, δίνει ξανά τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους από 1.8.2020 μέχρι και 31.8.2020.

Τη νέα διοίκηση της εθνικής αρχής διαφάνειας ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. Το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε ως Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τον κ. Μενέλαο Τσουπλάκη.

Έτοιμη δηλώνει η Αθήνα για διάλογο με την Τουρκία. «Δίαυλος επικοινωνίας φυσικά και υπάρχει. Είναι συνεχώς ανοιχτός και υπάρχουν συνεχώς επικοινωνίες», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ Πέτσας επανέλαβε «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πάντα με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Αρκεί η άλλη πλευρά να έχει επιδείξει έμπρακτη αποκλιμάκωση».

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ , σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet φέρεται να προανήγγειλε για τις προσεχείς ημέρες, συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ αξιωματούχων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ανοιχτές από τις οκτώ το πρωί έως τις 8 το βράδυ τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για τις Λέσχες Φιλίας στο Νέο Κόσμο, στην Κολοκυνθούς και στην Γκράβα. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας καθώς και η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενάμιση μέτρου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική αύριο με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς. 30 βαθμοί αυτή την ώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα