back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη φωτιές στην Αίγινα, στην περιοχή της Πέρδικας και σε δασική έκταση στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Πήσσες της Κέας. Στο σημείο και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Υποχρεωτική από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, όπως αποφασίστηκε κατά την κυβερνητική τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι όσοι εργάτες γης εξέρχονται από τη χώρα μας δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

“Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σ’ ένα καθολικό λοκντάουν, δεύτερο καθολικό λοκντάουν των οικονομιών μας”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ. Πρόσθεσε ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες.

Για διαδοχικά λάθη και “αλλοπρόσαλλη πολιτική” στη διαχείριση του κορονοϊού κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. “Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν”, σημειώνει στο fb ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμό καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. “Ας καταλάβει επιτέλους ότι η ατομική ευθύνη αφορά και τους επικεφαλής των κομμάτων”, σχολιάζει, απαντώντας στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εναντίον της κυβέρνησης στρέφεται και το ΚΙΝΑΛ, προειδοποιώντας ότι “το πλεονέκτημα του Απριλίου κινδυνεύει να χαθεί”, προσθέτοντας: “πληρώνουμε τις συνέπειες της έλλειψης προετοιμασίας για το άνοιγμα και του εφησυχασμού”. “Η αύξηση των κρουσμάτων είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας, των παλινωδιών κι αντιφάσεων”, αναφέρει το ΚΚΕ.

…Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, 9 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό έπειτα γάμο που έγινε το Σάββατο, στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης, θετικές βρέθηκαν δύο αθλήτριες του Κρίκετ, ηλικίας 15 και 17 ετών στην Κέρκυρα – 304 οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν χθες κατά τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια, για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης.

“Παρά τις ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο, είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον Covid-19”, προειδοποιεί ο ΠΟΥ, τονίζοντας ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς. Περισσότεροι από 18,14 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον ιό και 688.080 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Ενέκρινε η Κομισιόν για την Ελλάδα το τροποποιημένο καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών ύψους 2 δις ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό. Εκτιμάται ότι μπορούν να επωφεληθούν 100.000 επιχειρήσεις.

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά αίτηση για κρατική επιδότηση έχουν από σήμερα οι δανειολήπτες με υποθήκη την α’ κατοικία, οι οποίοι επλήγησαν από τον Covid 9. Λεπτομέρειες θα μας πει η Μάγδα Μπουλούκου…

Αλλοδαπός κρατούμενος απέδρασε νωρίτερα το μεσημέρι κατά την μεταγωγή του στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του.

Απέρριψε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας την αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis. Πλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μπορεί, όπως προβλέπει ο νόμος, να υποβάλει αίτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για αντικατάσταση της κ. Τουλουπάκη.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανοίγει σήμερα 77 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina9.84.gr.

Στην αθλητική σας ενημέρωση (ΒΑΞΕΒΑΝΕΛΗΣ): Μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ της Super League 1, η διοργανώτρια Aρχή του Πρωταθλήματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται, στην ανάγκη να υπάρξει τηλεοπτικό συμβόλαιο για όλες τις ομάδες, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επόμενο πρωτάθλημα. Έγινε επίσης ενημέρωση για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, για την επιστροφή φιλάθλων στις κερκίδες, ενώ επικυρώθηκε η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14. Σε λίγη ώρα η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ.

Καιρός: Γενικά αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα