back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα από τον Στέλιο Πέτσα.

Επιστρέφει εκτάκτως στην ενημέρωση για τον κορωνοιό ο Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. Θα ενημερώσει μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά για τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση της νόσου, σε συνέντευξη Τύπου στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας, απ όπου μεταδίδονταν ζωντανά οι ανακοινώσεις την περίοδο της καραντίνας.

Η τελευταία καθημερινή ενημέρωση των δύο ανδρών ήταν στις 26 Μαίου οπότε είχαν πει «εάν μας ξαναδείτε, να ανησυχήσετε».

Στην Εισαγγελία Αθηνών προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση, απέστειλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – με εντολή Χρυσοχοΐδη – αναρτήσεις στο διαδίκτυο στις οποίες γίνονται αναφορές σε θεωρίες συνωμοσίας και οι πολίτες καλούνται να μην εφαρμόζουν τα περιοριστικά μέτρα και να μην φορούν μάσκες.

«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο υπουργός.

Με πρόστιμο ως και 12.000 ευρώ θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι παραβιάζουν την καραντίνα στη Βικτόρια της Αυστραλίας, ενώ θα αναπτυχθούν περισσότεροι στρατιώτες για επιτήρηση του μέτρου. Μόνο το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή καταγράφηκαν 439 κρούσματα.

14 βασικές προτάσεις που αφορούν την αναμόρφωση κρίσιμων κλάδων της ελληνικής οικονομίας περιέχει η ενδιάμεση Έκθεση των Σοφών με επικεφαλής τον Νομπελίστα οικονομικών Χριστόφορο Πισσαρίδη, η οποία αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο. Σε αυτές περιλαμβάνεται η μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών στους μισθωτούς , η καθολική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από τον ΑΣΕΠ, η αύξηση της χρηματοδότησης των ανέργων και των αμοιβών στις γυναίκες εργαζόμενες και ένα νέο σύστημα για την παροχή επικουρικής σύνταξης.

 

Θετικά σχολίασε την έκθεση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ζητώντας να υπάρξει ισχυρό πλαίσιο συναίνεσης για την αξιοποίηση των προτάσεων.

ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει το πρόγραμμά της με σκοπό την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και κυβερνήσεις χωρών-μελών του OHE πιστεύουν ότι πλέον έχει «πιθανόν κατασκευάσει πυρηνικούς μηχανισμούς ικανούς να προσαρμόζονται στις κεφαλές των βαλλιστικών της πυραύλων», αναφέρει εμπιστευτική έκθεση ομάδας ειδικών του Οργανισμού.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ, μετά τον Μίροσλαβ Στοχ που βρέθηκε θετικός. Στα τεστ που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πως έχει μολυνθεί και δεύτερος ποδοσφαιριστής του συλλόγου, λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το Πήλιο όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος και σήμερα ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα