back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελλάδα και Αίγυπτος υπογράφουν συμφωνία για ΑΟΖ

Διαβάστε επίσης

Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ είναι η Ελλαδα σύμφωνα με διαρροές σε αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται ήδη στο Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Την ίδια ωρα, σύμφωνα με πληροφορίες η αιγυπτιακή ιστοσελίδα Sada Elbalad μεταδιδει ότι «η Αθήνα προσπαθεί να κινητοποιήσει τη διεθνή υποστήριξη προκειμένου να σταματήσει τις φιλοδοξίες της Άγκυρας στην περιοχή, ειδικά μετά τον αμφιλεγόμενο χάρτη με τη Λιβύη και την ανακοίνωση για διεξαγωγή δραστηριοτήτων για εντοπισμό φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αθήνα και Καϊρο βρίσκονταν εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με βασικό στόχο την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών με σκοπό από πλευράς Ελλάδας να ακυρωθεί στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Αν οι δυο πλευρές καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία θα είναι σε συνέχεια της εκείνης που υπεγράφη τον Ιούνιο μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα