14.3 C
Athens
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

14.3 C
Athens
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Εξωστρέφεια: Οι παραγωγές της Στέγης «ταξιδεύουν» στα φεστιβάλ της Ελλάδας

Οι ελληνικές παραγωγές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν φέτος το καλοκαίρι εντός της χώρας, βοηθώντας τους Έλληνες καλλιτέχνες να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζοντας τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή σε διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας.

Από τη Σύρο έως την Καβάλα και από τη Λέσβο έως την Αρχαία Ολυμπία, ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους ταξιδεύουν με την υποστήριξη του προγράμματος «Εξωστρέφεια» της Στέγης, με την πεποίθηση ότι η τέχνη δεν γνωρίζει σύνορα και δεν σταματά ποτέ.

ΛΕΣΒΟΣ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ηρώ Βασάλου, Becoming With Animal

Στη Λέσβο, στο χωριό Αγία Παρασκευή, στις 7 Αυγούστου στις 21:30, η K-Gold Temporary Gallery γεμίζει δυνατά beats trance μουσικής, ενώ ένα σχοινί δαμάζει και απελευθερώνει πρωταρχικά ένστικτα, με το Becoming With Animal της Ηρώς Βασάλου. Η παραγωγή του 7ου Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων παρουσιάζεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης Sleeping With A Tiger, σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή. Στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά από τη χορογράφο.

 

ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΣΥΡΟΣ
Κάντυ Καρρά & Χαρά Κότσαλη, manoeuvre_

Στην Ερμούπολη της Σύρου, το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και η Στέγη παρουσιάζουν στις 7 και 8 Αυγούστου ένα διήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με τίτλο In miniature: 2 παραστάσεις και 2 εργαστήρια σύγχρονου χορού. Οι Κάντυ Καρρά και Χαρά Κότσαλη μας εξηγούν τι δουλειά έχει μια ξύλινη σανίδα σε ένα χορογραφικό έργο, με το manoeuvre_ που παρουσιάζεται στις 19:30 και τις δύο μέρες, στον υπαίθριο χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Κορνηλάκη. Εκτός από την παράσταση, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, θα γίνουν πρωινά εργαστήρια από τις δύο χορογράφους. Η Κάντυ Καρρά επιμελείται το εργαστήριο για εφήβους (13-16 ετών) Παρατηρώντας σε κίνηση (10:00 – 12:00) και η Χαρά Κότσαλη το εργαστήριο για ενηλίκους Dense Dunce Dance (12:30 – 14:30).

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας
Στάθης Μαρκόπουλος (κουκλοθέατρο Αγιούσαγια),
Μικρός Οδηγός για Υποψήφιους Σκοινοβάτες

Στην Αρχαία Ολυμπία, μαριονέτες που κάνουν σάλτα στον αέρα και αψηφούν τη βαρύτητα ταξιδεύουν με τον Μικρό Οδηγό για Υποψήφιους Σκοινοβάτες σε σύλληψη του Στάθη Μαρκόπουλου (κουκλοθέατρο Αγιούσαγια). Το σύγχρονο ποιητικό κουκλοθέατρο για μεγάλα παιδιά, με ζωντανή μουσική, που παρουσιάστηκε αρχικά στην Αθήνα ως μια παραγωγή «εκτός των τειχών» της Στέγης τη σαιζόν 2018-19, ταξιδεύει στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας στις 23 Αυγούστου στις 21:00, στο κέντρο του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας.

 

ΚΑΒΑΛΑ
COSMOPOLIS festival
Άρης Δρουκόπουλος & Γιάννης Κοτσώνης,
εργαστήριο «DIY – Φτιάχνουμε τα δικά μας μουσικά όργανα»

Στην Καβάλα, στο πλαίσιο του Cosmopolis Festival, παιδιά 10 έως 13 ετών βρίσκουν την απάντηση στο ερώτημα τι μουσική παίζει μια μπάντα που χακάρει και κατασκευάζει μόνη της τον ηλεκτρονικό της ήχο, χάρη στο εργαστήριο DIY – Φτιάχνουμε τα δικά μας μουσικά όργανα, με συντελεστές τον Άρη Δρουκόπουλο και τον Γιάννη Κοτσώνη, στο Πάρκο Φαλήρου, από 27 έως 30 Αυγούστου στις 18:30. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποίησε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση τις σχολικές χρονιές 2018-19 και 2019-20, εντάσσεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο Interfaces που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΑΙΓΙΟ
ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ festival
Γιώτα Καλλιμάνη, Σταύρος Γασπαράτος,
Μαμ, Μαμ, ένα μαγικό δείπνο

Στο Αίγιο, στο φεστιβάλ «Πριμαρόλια», μικροί θεατές 2,5 έως 5 ετών είναι καλεσμένοι στις 19 Σεπτεμβρίου στο Μαμ Μαμ, Ένα Μαγικό Δείπνο, σε χορογραφία Γιώτας Καλλιμάνη και μουσική Σταύρου Γασπαράτου, που δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε στο 2ο Big Bang Festival, τον Μάιο του 2016. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο εμβληματικό κτίριο Κανελλόπουλου-Κριτσωταλάκη, την παλιά σταφιδαποθήκη στην παραλία Αιγίου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο δύο ημερών που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, περφόρμερ, χορευτές, χορογράφους και εμψυχωτές, ως παράλληλη δράση της παράστασης, από τη χορογράφο Γιώτα Καλλιμάνη στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Η Στέγη Ταξιδεύει στα Φεστιβάλ της Ελλάδας, εδώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img