back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Τήνος μέσα από τα μάτια των παιδιών της

Διαβάστε επίσης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της Τήνου δημιούργησαν τον  «TINOS guide & seek», έναν δίγλωσσο πολιτιστικό οδηγό του νησιού, που απευθύνεται σε παιδιά.

Κάθε Γ΄ τάξη απ’ όλα τα Δημοτικά σχολεία του νησιού, ανέλαβε να καταγράψει τέχνες, λαϊκές και μη, και μύθους για κάθε περιοχή του νησιού όπως η  καλαθοπλεκτική, οι περίφημοι  περιστεριώνες  η μαρμαροτεχνία και η  τοπική γαστρονομία αλλά και τα χωριά τα μονοπάτια τα μουσεία κλπ. Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια (γνωριμίας- εξερεύνησης και γραφής) και έτσι συγκεντρώθηκε το υλικό των παιδιών για να στηθεί ο πολιτισμικός οδηγός.

Οι στόχοι

Μέσω του προγράμματος  αυτού τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον τόπο διαμονής τους και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με αυτόν, να  αναπτύξουν δεξιότητες  μέσα από μορφές μη τυπικής εκπαίδευσης και να προωθήσουν την  πολιτισμική κληρονομιά του νησιού.

Η πρωτοβουλία

Το TINOS Guide & Seek πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο του 2020 έως και τον Ιούνιο 2020 και είναι μια πρωτοβουλία της Φραντζέσκας Παπαγιαννοπούλου, που πραγματοποιήθηκε  με την υποστήριξη του START – Create Cultural Change. Ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. 

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ τον Οδηγό δωρεάν

Δείτε το βίντεο που δημιουργήθηκε για την δράση

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα