back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κολύμβηση: Πρωταθλητής Ελλάδας για 61η φορά ο Ολυμπιακός

Διαβάστε επίσης

Πρωταθλητής Ελλάδας για 61η φορά, στα 89 συνολικά Εθνικά πρωταθλήματα, αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, μετά την ενοποίηση των επιδόσεων του φετινού πρωταθλήματος Ανδρών / Γυναικών, που έγινε σε Αθήνα (Νότια Ελλάδα) και Θεσσαλονίκη (Βόρεια Ελλάδα), στις 5 και 6 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός ανακηρύχθηκε και επίσημα πρωταθλητής της σεζόν 2019-2020, κατακτώντας το 61ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στη Γενική Βαθμολογία, πετυχαίνοντας το τρεμπλ αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες. Την Παρασκευή  η ΚΟΕ ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΟΠΕΝ, το οποίο ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, βάσει των οποίων ο Ολυμπιακός κατακτά για 25η διαδοχική φορά το Πρωτάθλημα στη Γενική Βαθμολογία με το 29ο τρεμπλ στην τεράστια κολυμβητική ιστορία του.

Στη Γενική βαθμολογία συγκέντρωσε 1.256,5, ενώ πρώτευσε και στις επί μέρους κατηγορίες, στους Άνδρες με 631 βαθμούς και στις Γυναίκες με 625,5 βαθμούς.

Συνολικά βαθμολογήθηκαν 52 σωματεία.

Οι πρώτες 3άδες

Γενική

1. Ολυμπιακός 1.256,5
2. ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 864
3. ΠΑΟΚ 656,5

Άνδρες
1. Ολυμπιακός 631
2. ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 422
3. ΠΑΟΚ 392,5

Γυναίκες
1. Ολυμπιακός 625,5
2. ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 442
3. ΑΣ Κολλεγίου Ντερή 284

Oι δήλωσεις των πρωταθλητών:

Ο αρχιπροπονητής του Ολυμπιακού Nίκος Γέμελος δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής:

«Η κατάκτηση του 61ου πρωταθλήματος αλλά και στους Άνδρες και τις Γυναίκες είναι αποτέλεσμα της πάρα πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη. Όπως λέει η διοίκηση τα έσοδα από τις Κάρτες Μέλους & Φιλάθλου, πρέπει να πηγαίνουν σε αυτούς που γράφουν ιστορία με τον Ολυμπιακό, πράγμα που συμβαίνει για αυτό και εμείς καταφέρνουμε να διατηρούμε τον σύλλογο πρωταγωνιστή. Το πρωτάθλημα αυτό είναι αφιερωμένο στον εκλιπόντα Λεωνίδα Θεοδωρακάκη που η πρώτη του εφορία στο σύλλογο ήταν το κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε όλοι φέτος και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να έρθουν και τα τρία πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό».

Απόστολος Χρήστου: «Καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και φέτος παρότι η χρονιά είναι ιδιαίτερη για όλους εξαιτίας της πανδημίας. Προσωπικά έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό τόσο στα ατομικά μου αγωνίσματα με 3 πρώτες θέσεις όσο και στα ομαδικά για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τον τίτλο».

Δημήτρης Νέγρης: «Γενικά ήταν ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα λόγο των συνθηκών που επικρατούν. Δεν είχα τα αποτελέσματα που θα ήθελα παρόλα αυτά προσπάθησα και δούλεψα κάθε μου κούρσα και νομίζω πως το ίδιο έκαναν και όλα τα παιδιά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την κατάκτηση του 61 πρωταθλήματος. Από βδομάδα για μένα αρχίζει η νέα χρόνια με σκληρή δουλειά».

Μάρθα Μάτσα: «Ήταν μια χρονιά με μικρές υπερβάσεις από όλους μας. Αυτές όμως οι μικρές υπερβάσεις έφεραν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Η δίκη μου υπέρβαση με έφερε μετά από χρόνια στην πρώτη θέση και μου δίνει κουράγιο για το μέλλον».

Όλγα Ντάλλα: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατακτήσαμε το 61ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Δείξαμε ακόμα μια χρονιά ποιος κυριαρχεί στις ελληνικές πισίνες. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένη καθώς είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα .Η ομάδα και το προπονητικό επιτελείο έδειξαν ότι παρά τις δύσκολες καταστάσεις ανά πασά στιγμή είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τα μέγιστα».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα