back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φινλανδία: Υποχρεωτικά τεστ σε ταξιδιώτες από χώρες «υψηλού ρίσκου»

Διαβάστε επίσης

Η Φινλανδία θα επιβάλει υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού και καραντίνα στους ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αρμόδια υπουργός, αφού οι 24 από τους 157 επιβάτες που έφτασαν στην πόλη Τούρκου από τη Βόρεια Μακεδονία βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό Covid-19.

Η διεξαγωγή των τεστ, σε εθελοντική βάση, οργανώθηκε το Σάββατο για όλους τους επιβάτες που έφτασαν στη χώρα με πτήση από τα Σκόπια. Οι φινλανδικές αρχές είχαν διαπιστώσει ότι οι πτήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία και το Βουκουρέστι της Ρουμανίας ήταν οι δύο βασικές πηγές των πρόσφατων νέων εστιών που εντοπίστηκαν στη Φινλανδία, σύμφωνα με την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Κρίστα Κιούρου.

«Η επιδημία προέρχεται από τα Βαλκάνια», είπε η Κιούρου, αναφερόμενη στην πρόσφατη, μικρή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα της.

Η υποχρεωτική καραντίνα των δύο εβδομάδων και η πιθανή εξέταση τυχαίου δείγματος των επιβατών κατά την άφιξή τους στη Φινλανδία θα εφαρμοστεί για όλους όσοι φτάνουν από χώρες όπου καταγράφονται πάνω από 8-10 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Σήμερα, από τον κανόνα αυτόν εξαιρούνται μόνο 25 χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ελλάδα και η Νορβηγία, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει χαμηλός.

Την περασμένη εβδομάδα η Φινλανδία κατέγραφε 2,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν εντοπιστεί στη χώρα 7.601 κρούσματα και από αυτούς τους ανθρώπους οι 333 πέθαναν.

Αν κάποιος δεν τηρήσει τη 15μερη καραντίνα μπορεί να του επιβληθεί φυλάκιση τριών μηνών ή πρόστιμο, πρόσθεσε η υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα