back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πτώση 70% στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου

Διαβάστε επίσης

Πτώση της τάξεως του 70% παρουσιάζει φέτος η κίνηση στο αρχαιολογικό μουσείο, ελλείψει τουριστικής κίνησης, λόγω κορονοιού.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Μουσείου, οι αριθμοί αποτυπώνουν και το μέγεθος αυτής της πτώσης καθώς πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο οι καθημερινοί επισκέπτες ήταν περίπου 1500 άτομα ενώ για φέτος κυμαίνονται από 250-350 άτομα ημερησίως. «Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο η χθεσινή μέρα, όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι, που για πρώτη φορά οι επισκέπτες έφτασαν τα 600 άτομα.

Η είσοδος στο αρχαιολογικό μουσείο γίνεται υποχρεωτικά με μάσκα λόγω κορονοιού ενώ στην πόρτα υπάρχει και σχετική επιγραφή-προειδοποίηση στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η είσοδος με γκρουπ επιτρέπεται μόνο μέχρι 8 άτομα. Επίσης τονίζεται ότι η προστατευτική μάσκα θα πρέπει να καλύπτει και την μύτη.

Η εικόνα από πλευράς κίνησης μπορεί να είναι αποκαρδιωτική στο αρχαιολογικό μουσείο, αλλά τουλάχιστον οι περαστικοί έχουν να λένε για τα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει στον περιβάλλοντα χώρο. Λίγα μέτρα πριν την είπα είσοδο στο Μουσείο έχουν γίνει δυο πολύ μεγάλα παρτέρια με χλοοτάπητα ενώ ακριβώς δίπλα έχει δημιουργηθεί ένας τεχνητός λοφίσκος με φυτά και στην κορυφή μια ελιά σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας. Ο κόσμος μιλά για έργα ανάπλασης που πραγματικά άλλαξαν όλη την εικόνα έξω από το αρχαιολογικό μουσείο.

Κ. Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα