back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Πάνω από 1.000 κρούσματα μόλυνσης στην Βενεζουέλα μέσα σε ένα 24ωρο

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ξεπεράστηκε — για πρώτη φορά — το όριο των 1.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.

Επιβεβαιώθηκαν 1.138 περιπτώσεις μόλυνσης σε μια μέρα, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα 27.938, διευκρίνισε ο υπουργός Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο Χόρχε Ροδρίγκες.

Η Βενεζουέλα επισήμως έχει καταγράψει 238 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 ως εδώ.

Η χώρα, αντιμέτωπη με επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού, καταμετρούσε ως πριν από εννέα ημέρες λιγότερα από 20.000 κρούσματα.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας αμφισβητείται από την αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), καθώς όπως εκτιμούν είναι μάλλον πολύ κατώτερος από την πραγματικότητα στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων, που παραμένει βυθισμένη σε οικονομική και πολιτική κρίση.

Την Κυριακή ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο παρέτεινε την «κατάσταση συναγερμού» που είχε ανανεωθεί πριν από 30 ημέρες στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Η απόφαση επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα. Το Καράκας επέβαλε καραντίνα τον Μάρτιο.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα