back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί στην Αργεντινή

Διαβάστε επίσης

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Αργεντινή ξεπέρασε τους 5.000 νεκρούς, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας χθες Τρίτη, την ώρα που οι μολύνσεις αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες, ωθώντας πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη το κράτος της Λατινικής Αμερικής, παρά το πολύμηνο lockdown και την υποσχόμενη αρχή των μέτρων.

Στην Αργεντινή επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα από την 20ή Μαρτίου, ωστόσο οι αρχές τα είχαν χαλαρώσει σε αρκετές περιοχές της χώρας· σε αυτή ακριβώς την απόφαση αποδίδεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Η χώρα κατέγραψε 7.043 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Τρίτη, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 260.911 και την Αργεντινή να ξεπερνάει έτσι την Ιταλία στην κατάταξη.

Τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά δεδομένα καταγράφουν ότι στην COVID-19 έχουν υποκύψει ως εδώ 5.004 άνθρωποι.

Η πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά τους τελούν υπό αυστηρό περιορισμό, όμως παρά την καραντίνα αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας νωρίτερα χθες Τρίτη εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων στην Αργεντινή, έπειτα από πολλούς μήνες που η χώρα έμοιαζε να έχει θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Σε όλη την αμερικανική ήπειρο, τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό πλέον ξεπερνούν τα 100.000 σε ημερήσια βάση, τόνισε ο διεθνής οργανισμός.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα