back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Αναστασιάδης: Η Τουρκία δεν σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου

Διαβάστε επίσης

Οι Τούρκοι «Καλό θα ήταν, εάν πιστεύουν ότι ενεργούν με βάση το διεθνές δίκαιο, να ακούσουν τις εκκλήσεις της ΕΕ, προτάσεις δικές μας, αλλά και της Ελλάδας για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μια παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε. διαδέχεται την άλλη, από πλευράς Τουρκίας: Ενέργειες, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το διεθνές δίκαιο το οποίο συνεχώς επικαλείται η Τουρκία».

Ειδικότερα τόνισε ότι «καλό θα ήταν, εάν πιστεύουν ότι ενεργούν με βάση το διεθνές δίκαιο, να εισακούσουν τις εκκλήσεις της ΕΕ, προτάσεις δικές μας, αλλά και της Ελλάδας για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή σε διεθνή επιδιαιτησία. Τι έχουν να ανησυχήσουν, αν, όπως ισχυρίζονται, ενεργούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο; Συνεπώς, αυτό που από πλευράς της Ελλάδας αλλά και δικής μας (υπάρχει) είναι τίποτα πέραν από την προσπάθεια μέσα από τη διπλωματία να επιτύχουμε συμμόρφωση. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα η οποία, επαναλαμβάνω, δεν σέβεται ούτε κανόνες Διεθνούς Δικαίου ούτε και προσαρμόζεται με τη σύγχρονη εποχή. Δείτε αν η οποιαδήποτε άλλη χώρα χρησιμοποιώντας την υπεροπλία ή γενικότερα τη χρήση βίας επιτυγχάνει αυτά που λέει ότι δικαιούται με βάση το Διεθνές Δίκαιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα