back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λευκορωσία: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καλεί την ΕΕ «να συνεχίσει να κινητοποιείται» στο πλευρό των διαδηλωτών

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε χθες Κυριακή την Ευρωπαϊκή Ένωση να «συνεχίσει να κινητοποιείται» στο πλευρό των «εκατοντάδων χιλιάδων» ανθρώπων που διαδηλώνουν στη Λευκορωσία εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχίσει να κινητοποιείται στο πλευρό των εκατοντάδων χιλιάδων Λευκορώσων που διαδηλώνουν ειρηνικά αξιώνοντας να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους, η ελευθερία τους και η κυριαρχία τους», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το μήνυμα αυτό αναρτήθηκε καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί χθες βράδυ στο Μινσκ για να απαιτήσουν την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Λουκασένκο, που αρνείται να εγκαταλείψει το αξίωμα μία εβδομάδα μετά την αμφισβητούμενη επανεκλογή του σε αυτό.

Αντιδρώντας στην επιδείνωση της κρίσης, η ΕΕ έδωσε την Παρασκευή το πράσινο φως για να επιβληθούν στοχευμένες κυρώσεις εναντίον λευκορώσων αξιωματούχων που φέρονται να ευθύνονται για την καταστολή των κινητοποιήσεων και για την καταγγελθείσα νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγόρησε προχθές Σάββατο την ΕΕ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εξόριστη κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της αντίπαλου του Σβετλάνας Τιχανόφσκαγια, που διέφυγε στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές, πως ιδρύει συντονιστικό συμβούλιο για να επιβλέψει τη μεταβίβαση της εξουσίας στο Μινσκ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα