back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

Διαβάστε επίσης

Για «στοχοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε σημερινή επιστολή της προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η ΠΟΘΑ κάνει λόγο περί μεθοδευμένης «στοχοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού», ενώ αντίθετα «στις ελάχιστες εκδηλώσεις που έγιναν οργανωμένα, σε Φεστιβάλ και Δήμους, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τηρήθηκαν υποδειγματικά».

Μεταξύ των αιτημάτων η ΠΟΘΑ ζητά «την πλήρη αποζημίωση όλων των καλλιτεχνών και των εργαζομένων που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν». Επίσης «την επέκταση των μέτρων στήριξης (του έκτακτου βοηθήματος) για όλους τους εργαζομένους που υφίστανται απαγόρευση ή αναστολή ή περιορισμό της εργασίας τους λόγω υγειονομικών μέτρων, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο». Ζητά ακόμη «επιδότηση όλων των ανέργων […] Ακύρωση της απόφασης για χωρητικότητα 100 ατόμων ανεξάρτητα από το μέγεθος του χώρου εκδηλώσεων».

Και καταλήγει ζητώντας «να ξεκινήσουν επιτέλους οι συζητήσεις για το πλαίσιο των κλειστών χώρων για τη σεζόν που έρχεται».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα