back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Ευρωπαϊκό ιό” αποκάλεσε σαρκαστικά τον νέο κορονοϊό ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο

Διαβάστε επίσης

Ο Άντριου Κουόμο, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, αποκάλεσε χθες Δευτέρα «ευρωπαϊκό ιό» τον SARS-CoV-2 στον χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω βίντεο στο εθνικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, προφανώς για να πικάρει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η σημερινή ομοσπονδιακή κυβέρνησή μας είναι δυσλειτουργική και ανίκανη. Δεν ήταν σε θέση να αποκρούσει τον ιό — στην πραγματικότητα, ούτε που τον είδε να έρχεται. Ο ευρωπαϊκός ιός μόλυνε το βορειοανατολικό (τμήμα των ΗΠΑ) ενώ ο Λευκός Οίκος ήταν κολλημένος με την Κίνα», πέταξε ο Κουόμο.

Το εύρημα του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, πολιτείας που μετατράπηκε στην πρώτη εστία της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, αποτελούσε σαφώς αιχμή σε βάρος του Τραμπ, που αποκαλεί «κινεζικό ιό» τον SARS-CoV-2.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν συχνά τον Τραμπ ότι χρησιμοποιεί καθαρά ρατσιστικό τόνο εναντίον της Κίνας επιμένοντας στον όρο.

Αν και κατά την επιστημονική συναίνεση ο ιός μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας, μελέτες έχουν καταδείξει ότι το ξέσπασμα στη Νέα Υόρκη πιθανόν οφειλόταν σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη, που δεν γνώριζαν καν πως είχαν προσβληθεί.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα