back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν συνυπολογίζονται τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα στα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Διαβάστε επίσης

Δεν συνυπολογίζονται τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ στα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν η ΑΑΔΕ εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία τα ποσά των αναπηρικών προνοιακών επιδομάτων καταχωρούνται στους κωδικούς 781-782 του Ε1. Έτσι οι πολίτες δήλωσαν τα εισπραχθέντα κατά το 2019 ποσά των εν λόγω επιδομάτων στην υποκατηγορία «Λοιπές περιπτώσεις» των κωδικών 781-782. Αυτό όμως είχε σαν συνέπεια η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» να συνυπολογίζει τα ποσά αυτά στα εισοδήματα των αιτούμενων νοικοκυριών, παρότι ο νόμος τα εξαιρεί, με αποτέλεσμα ορισμένα νοικοκυριά να μην μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, αν και το δικαιούνταν.

Σε απάντηση σχετικού εγγράφου του Συνηγόρου του Πολίτη, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε την Ανεξάρτητη Αρχή ότι το πρόβλημα έχει πλέον επιλυθεί και οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης στο Πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα