back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιώργος Καββαθάς στον Αθήνα 9.84: «Αναγκαία επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων»

Διαβάστε επίσης

«Η επανεκκίνηση μετά το lock down των δυόμισι μηνών έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να έχουμε μεσοσταθμικά μια μείωση του κύκλου εργασιών κατά 50%, ενώ λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν σε Περιφέρειες της χώρας μειώθηκε κατά επιπλέον 20% ο τζίρος των επιχειρήσεων εστίασης στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον» διαπίστωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.
Για τη στήριξη των επιχειρήσεων πρότεινε «επαναφορά της ρύθμισης χρεών έως 120 δόσεις από 1ης Ιανουαρίου 2021, αλλά και επιπλέον ρύθμιση 36 έως 48 δόσεων των οφειλών των επιχειρήσεων, που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, χωρίς όμως το συζητούμενο επιτόκιο 2.5%. »
Προέκρινε ακόμη την ανάγκη επιδότησης του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. «Το επόμενο διάστημα, θα ζήσουμε στιγμές που θα θυμίζουν το 2010- 2012, καθώς θα αυξηθούν τα ποσοστά ανεργίας με μεγάλο κόστος για την οικονομία. Σύμφωνα με την ΕΕ, μόνον στο χώρο του τουρισμού θα χαθούν 7,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.» είπε ο κ Καββαθάς. Οπως εκτίμησε «η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στο πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών με μη περικοπή εργασίας. Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δεν αποδίδει και είναι λίγες οι επιχειρήσεις που ωφελούνται.»
Αναφορικά με τα οικονομικά για την υλοποίηση των μέτρων στήριξης σε λιανεμπόριο, τουρισμό και εστίαση, αλλά και για την μελλοντική αναβάθμισή τους, πρότεινε ότι «αρχικά θα μπορούσαν να αντληθούν ποσά από εθνικούς πόρους και στη συνέχεια από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.»
Αντιρρήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ για το
σχέδιο της επιτροπής Πισσαρίδη σε σχέση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικότερα με στην εστίαση χαρακτηρίζοντας μη ικανοποιητική την προσπάθεια που καταβάλλεται
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα