back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ηλεκτροκίνηση στη Ρόδο

Διαβάστε επίσης

Για την προστασία του μνημείου της Μεσαιωνικής Πόλης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και τουριστών η Δημοτική Αρχή της Ρόδου αγόρασε ηλεκτρικά οχήματα τύπου γκόλφ, για δρομολόγια εντός της παλιάς πόλης, ενώ παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για δρομολόγιο λεωφορείου που θα εξυπηρετεί καταστηματάρχες και πολίτες που θέλουν να την επισκεφτούν.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Δράκος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, επειδή τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσαν πάρα πολλά μηχανοκίνητα οχήματα, πήραμε την απόφαση από φέτος με ένα έξυπνο σύστημα με κάμερες σε συνδυασμό με ηλεκτρικά οχήματα, να περιοριστεί η κίνηση των μηχανοκίνητων και να περάσουμε σταδιακά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μέσα στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Για τον σκοπό αυτό ανέφερε, αγοράστηκαν ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία εκτελούν μεταφορικό έργο τύπου αστικής συγκοινωνίας σε καθορισμένες διαδρομές στο σύνολο της Μεσαιωνικής πόλης, με σκοπό να μετακινούνται τόσο οι επισκέπτες του νησιού, αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες. Εχουν έτσι και ένα κίνητρο ώστε να μην βάζουν τα αυτοκίνητα τους μέσα στην παλιά πόλη.

Επειδή αυτή τη στιγμή συνέχισε το υπουργείο τρέχει το νέο μέτρο της ηλεκτροκίνησής και ήμαστε υποστηρικτές, πρόκειται να προμηθευτούμε ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, έτσι ώστε σταδιακά τα επόμενα δύο – τρία χρόνια, να περάσουμε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης στην πόλη της Ρόδου και ειδικότερα στην Μεσαιωνική.

Την πρωτοβουλία αυτή έχει αγκαλιάσει το κοινό, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μείωση στην είσοδο, γύρω στα 2500 αυτοκίνητα καθημερινά, που δείχνει και την επιτυχία του μέτρου σύμφωνα με τον ίδιο.
Και συνέχισε λέγοντας ότι έχουμε σχεδιάσει επίσης την αγορά ηλεκτροκίνητου ασθενοφόρου και πυροσβεστικού, γιατί υπάρχουνε σημεία μέσα στην παλιά πόλη όπου το πλάτος των οδών είναι πάρα πολύ στενό για να κυκλοφορήσουν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Κώστας Παπανελόπουλος

ΦΩΤΟ: rodosreport.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα