back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Covid-19:Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τις 8 Μαρτίου κατέγραψε η Νότια Κορέα

Διαβάστε επίσης

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας προειδοποίησαν σήμερα ότι η εστία μόλυνσης κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Σεούλ κινδυνεύει να εξαπλωθεί, αφού χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση συντηρητικών πολιτικών ομάδων την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν και πολλά από τα κρούσματα του νέου κύματος covid-19 στη χώρα αφορούν μέλη μιας εκκλησίας, κάποια από τα οποία συμμετείχαν και στη συγκέντρωση, Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι εξήγησαν ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ προκειμένου να αποφευχθεί η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε ότι 324 νέα κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν την Πέμπτη στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 16.670, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 309.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων στη Νότια Κορέα από τις 8 Μαρτίου.

«Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση», υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκανγκ-λιπ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεντρώσει τα ονόματα όλων όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, καθώς και τα ονόματα των οδηγών που μετέφεραν τους πολίτες στη Σεούλ από άλλες περιοχές της Νότιας Κορέας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Νότια Κορέα ήταν μία από τις πρώτες χώρες εκτός Κίνας όπου εξαπλώθηκε η επιδημία του κορονοϊού, όμως η εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών καθώς και τα πολλά διαγνωστικά τεστ που διενήργησαν οι αρχές βοήθησαν να θέσουν υπό έλεγχο γρήγορα την κατάσταση.

Τώρα οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι στρέφονται ξανά στις μεθόδους αυτές για να περιορίσουν το νέο κύμα μολύνσεων, ενώ ζητούν από όσους ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με κρούσματα να υποβληθούν σε τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα.

Στη Σεούλ και σε γύρω πόλεις η κυβέρνησης έχει επιβάλει εκ νέου κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, περιορίζοντας τις μεγάλες συγκεντρώσεις, απαγορεύοντας την παρουσία πιστών στις λειτουργίες των εκκλησιών και κλείνοντας μπαρ, νυχτερινά κέντρα και ίντερνετ καφέ.

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα χιλιάδες Νοτιοκορεάτες γιατροί πραγματοποίησαν απεργία σήμερα για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών ιατρικής.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών που εισάγονται στις ιατρικές σχολές κατά 4.000 τα επόμενα δέκα χρόνια, προκειμένου, όπως λέει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει κρίσεις της δημόσιας υγείας, όπως η πανδημία covid-19.

Όμως η Κορεατική Ιατρική Ένωση απαντά ότι η χώρα διαθέτει παραπάνω από αρκετούς γιατρούς.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα