back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ΕΔΑΔ καλεί τη Μόσχα να επιτρέψει στην οικογένεια και τους γιατρούς του Ναβάλνι να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο

Διαβάστε επίσης

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε απόψε τη Μόσχα να επιτρέψει στην οικογένεια και τους γιατρούς του Αλεξέι Ναβάλνι να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο για να επιβεβαιώσουν αν η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη μεταφορά του στη Γερμανία με ειδικό αεροσκάφος.

Το ΕΔΑΔ, στο οποίο προσέφυγε νωρίτερα το περιβάλλον του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ζήτησε επίσης από τη Μόσχα να φροντίσει «χωρίς καθυστέρηση» να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς οι γιατροί του και η σύζυγός του.

Το ΕΔΑΔ, που εδρεύει στο Στρασβούργο, συγκλήθηκε με βάση το άρθρο 39 του καταστατικού του που του επιτρέπει να λαμβάνει κατεπείγουσες αποφάσεις όταν απειλείται η σωματική ακεραιότητα του ενάγοντα.

Ο Ναβάλνι ασθένησε μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Τομσκ, στη Σιβηρία. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην πόλη Ομσκ και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης αυτής από χθες, σε κωματώδη κατάσταση. Μια γερμανική, μη κυβερνητική οργάνωση, έστειλε σήμερα στο Ομσκ ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο Βερολίνο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα