back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Πώς θα λειτουργεί το Δημόσιο λόγω κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα στη χώρα, ανέλυσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως τόνισε ο υπουργός, στόχος είναι να προστατευτούν οι ζωές εργαζόμενων και πολιτών που συναναστρέφονται με το δημόσιο, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του.

Με βάση τα παραπάνω, ο υπουργός εξήγησε πως ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού.

Παράλληλα, τόσο υπάλληλοι όσο και πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Όσον αφορά του υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δε, προβλέπεται να δουλεύουν “backoffice”, δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού ενώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος ειδικότερα, όπου υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία.

Τέλος εργαζόμενοι, οι γιατροί των οποίων, επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο, θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους με ειδική άδεια.

«Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον Υπουργό Εργασίας, για να ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα ό,τι ισχύει και στο δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα, θα το παρακολουθήσουμε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη εβδομάδα θα γίνονται αιτήσεις στους δήμους για την πρόσληψη 9.474 ανθρώπων για την καθαριότητα των σχολείων με 5 χιλιαδες από αυτούς να δουλεύουν με πλήρη απασχόληση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα