back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Nίκος Αβραμίδης στον Αθήνα 9.84: «Δυσκολότερη η διαχείριση της δεύτερης φάσης της πανδημίας. Απολυμαίνονται πλατείες, πεζόδρομοι, σχολεία και νοσοκομεία, ενώ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κάνουν τεστ και θερμομετρώνται καθημερινά»

Διαβάστε επίσης

«Η δεύτερη φάση της πανδημίας, είναι πιο δύσκολη. Απολυμαίνονται πλατείες και πεζόδρομοι, ενώ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κάνουν τεστ και θερμομετρώνται καθημερινά» είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων, Νίκος Αβραμίδης στον Αθήνα 9.84 και την Ελεωνόρα Ορφανίδου, μιλώντας για τις δράσεις περιορισμού του κορωνοιού.

«Με την εμπειρία της πρώτης φάσης έχουν ήδη αρχίσει οι απολυμάνσεις σε πλατείες, δρόμους, πεζοδρόμους της Αθήνας, με στόχο να συμβάλλουμε στον περιορισμό της πανδημίας. Παρεμβαίνουμε σε δημόσιους χώρους νοσοκομείων, σούπερ μάρκετ, μετρό και σχολεία, όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Αυτή την εβδομάδα ξεκινά καθαρισμός και απολύμανση στα σχολεία σε όλες τις γειτονιές με περισσότερα πλυστικά μηχανήματα. Παράλληλα, συνεχίζεται η τοποθέτηση νέων κάδων» τόνισε ο κ Αβραμίδης.

Ειδική αναφορά έκανε στον τρόπο απόρριψης μασκών και γαντιών σημειώνοντας ότι «πρέπει να τοποθετούνται σε σακουλάκια και στη συνέχεια να απορρίπτονται σε συμβατικούς κάδους και όχι σε κάδους ανακύκλωσης.

Η μέριμνα του Δήμου Αθηναίων δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει – πρωτίστως και κυρίως- τους ίδιους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας. Οπως ανέφερε ο κ Αβραμίδης «όλοι έχουν προμηθευτεί μέσα προσωπικής προστασίας και περνούν καθημερινά από έλεγχο της θερμοκρασίας τους. Επίσης, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες προμήθειας τεστ για όλους τους υπαλλήλους. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν τρία τεστ και ήταν αρνητικά.»

Σε ερώτηση για τα προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας παραδέχθηκε καθυστέρηση λόγω καραντίνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα