back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θ. Τσούχλος: Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ένα μέσον όρο μαθητών ανά αίθουσα, με βάση υπολογισμούς συνεργατών της. Με στατιστική όμως δεν κάνεις εκπαίδευση

Διαβάστε επίσης

 

«Υπάρχουν σχολεία στην Ελλάδα με έναν έως 3 μαθητές ανά τάξη και άλλα σε μεγαλουπόλεις που έχουν τουλάχιστον 27 παιδιά, ανά αίθουσα. Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ένα μέσον όρο μαθητών με βάση υπολογισμούς συνεργατών της. Η ΟΛΜΕ ζητά ανώτατο όριο 15 μαθητών ανά τάξη. Με τη στατιστική δεν μπορείς κάνεις εκπαίδευση»

διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Ελεωνόρα Ορφανίδου.

Για την λειτουργία των σχολείων στις νέες συνθήκες είπε ότι «έπρεπε να έχουν αναζητηθεί χώροι διδασκαλίας από τον Ιούνιο. Υπάρχουν δημοτικοί χώροι που δε χρησιμοποιούνται, χώροι σε σχολεία που έχουν κλείσει, κρατικοί χώροι και άλλοι. Τώρα προβληματιζόμαστε εάν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Μας απασχολεί πώς θα πάμε σε σχολεία με μοναδικό μέσο προστασίας, τη μάσκα.»

Στις προυποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων στη σκιά της πανδημίας, ο κ Τσούχλος συμπεριέλαβε την αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών και την εξεύρεση πόρων. «Επρεπε να αυξηθεί και ο αριθμός των εκπαιδευτικών. Εχουμε πολλούς άνεργους εκπαιδευτικούς.
Επίσης, έπρεπε να έχουν ήδη βρεθεί πόροι για την εκπαίδευση, ώστε να μην γίνονται διαδηλώσεις καθηγητών, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.»

Ο επικεφαλής της ΟΛΜΕ ανέφερε ότι η Ομοσπονδία δεν προσκλήθηκε στην συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία των υπ. Παιδείας και Υγείας, ενώ υπογράμμισε τη στήριξη και άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα