back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ηλίας Μόσιαλος: Διαφορετικό το στέλεχος του κορονοϊού που ευθύνεται για τo πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό επαναμόλυνσης

Διαβάστε επίσης

«Χρησιμοποιώντας ανάλυση της γενετικής ακολουθίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 που ευθύνεται για την επαναμόλυνση, είναι διαφορετικό -κυρίως κατά 24 νουκλεοτίδια- σε σχέση με το αρχικό στέλεχος που είχε μολυνθεί ο ασθενής» αναφέρει ο  κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κύριος Μόσιαλος σε ανάρτηση του στο facebook αναφέρει, επίσης, πως πέραν των σημειακών αλλαγών στην αλληλουχία, υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δυο στελεχών και φαίνεται πως η επαναμόλυνση οφείλεται στο στέλεχος του ιού που εξαπλώνεται στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

«Πριν από αυτό το περιστατικό, οι ερευνητές πίστευαν ότι οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19 έχουν πιθανώς ανοσία σε όλα τα στελέχη του. Η επαναμόλυνση είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και με άλλους εποχικούς κορωνοϊούς και αυτά τα νέα δεδομένα, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες ορίζουν την ανοσία στον SARS-CoV-2» επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η περίπτωση του 33χρονου που προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον κορονοϊό είναι «η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση δεύτερης λοίμωξης COVID-19, η οποία διαγνώστηκε στον ίδιο ασθενή 4,5 μήνες μετά την πρώτη, μετά δηλαδή από την ανάρρωσή του από την ασθένεια νωρίτερα αυτό το έτος» σημειώνει ο κύριος Μόσιαλος .

O 33χρονος που είχε νοσήσει πριν από 4.5 μήνες από κορωνοιόδιαγνώστηκε ξανά με τη νόσο και θεωρείται ως η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση δεύτερης λοίμωξης 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, που ηγούνται της μελέτης αναφέρουν ότι ο ασυμπτωματικός άνδρας διαγνώστηκε ξανά θετικός μετά από ταξίδι στην Ισπανία. 

Κι άλλες μελέτες στο παρελθόν είχαν αναφέρει περιπτώσεις επαναμόλυνσης, αλλά αυτή είναι η πρώτη που επιβεβαιώθηκε μέσω ανάλυσης της γενετικής ακολουθίας του ιού. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα