back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Διπλό επεισόδιο προκάλεσε η Τουρκία τα ξημερώματα στη Χάλκη, εν μέσω κλιμάκωσης και της επιθετικής ρητορικής της 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να “τυφλώσει” με λέιζερ και προβολέα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού, την ώρα επιχείρησης διάσωσης προσφύγων και μεταναστών. 96 άνθρωποι ανασύρθηκαν σώοι, ανεπιβεβαίωτες πηγές κάνουν λόγο για δύο αγνοούμενους. 

 

Σε κοινές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο προχωρούν από σήμερα και για το επόμενο τριήμερο η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και η Ιταλία, ενισχύοντας την εναέρια και ναυτική παρουσία τους στην περιοχή.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η πρωτοβουλία ελήφθη από τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κράτη, στο πλαίσιο της τετραμερούς συνεργασίας τους, για να ενισχυθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή 

Η ανάπτυξη των δυνάμεων θα γίνει νότια της Κύπρου.  

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, γνωστοποιώντας ότι τρία γαλλικά αεριωθούμενα Rafale και μια φρεγάτα εξοπλισμένη με ελικόπτερο θα συμμετάσχουν στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. 

 

Την ίδια ώρα η Ουάσιγκτον καταδικάζει τις τουρκικές κινήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.  

Ο αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Ρίκερ, χαρακτήρισε προκλητικές  τις υπερπτήσεις πάνω από την ελληνική επικράτεια, τις γεωτρητικές δραστηριότητες στα ύδατα της Κύπρου και την υπογραφή του μνημονίου με την Λιβύη. 

Η Τουρκία από την πλευρά της απορρίπτει ουσιαστικά τη διαμεσολαβητική προσπάθεια του Βερολίνου για διάλογο, εκτοξεύοντας μάλιστα ευθεία απειλή κατά της χώρας μας. 

“Αν κάνετε τα λάθος βήματα, δεν θα απαντήσουμε κατά λάθος αυτή τη φορά. O,τι είναι απαραίτητο θα το κάνουμε δίχως δισταγμό», δήλωσε χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλουενώπιον του Γερμανού ομολόγου του, Χάικο Μάας 

 

Με ένσταση αντισυνταγματικότητας από την Ελληνική Λύση, που απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των συμφωνιών της χώρας μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για οριοθέτηση ΑΟΖ. 

Ο εισηγητής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, ανέφερε ότι με τις συμφωνίες αυτές η Ελλάδα αυξάνει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα, ενώ διασφαλίζει ότι τα νησιά μας διαθέτουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. 

 

Στους 245 οι νεκροί από επιπλοκές του κορωνοιού στη χώρα μας. 

168 νέα κρούσματα χθες, εκ των οποίων 45 στην Αττική. Αίρονται τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα Λάρισας. Ωστόσο η περιοχή παραμένει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης για άλλες 7 ημέρες. 

 

Νέα δέσμη μέτρων αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή για την προστασία των δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων, μετά τους έξι θανάτους και την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοιού.  

Μεταξύ άλλων προβλέπεται εντατικοποίηση των ελέγχων από ειδικά κλιμάκια, αύξηση των προστίμων για μη τήρηση των μέτρων και ειδικά τεστ για τους εργαζόμενους.  

Ήδη έχει αποφασιστεί το “πάγωμα” των επισκεπτηρίων και η διπλή υγειονομική εξέταση για το προσωπικό που επιστρέφει από θερινή άδεια. 

 

Οι αρχές της Νότιας Κορέας καλούν τους γιατρούς που απεργούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας. 320 τα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. 

 

Δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού ενδέχεται να πλήξει τη Γαλλία τον Νοέμβριο, δήλωσε σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, την ώρα που ανακοινώθηκαν νέοι περιορισμοί στη Μασσαλία.  

 

Στη Βρετανία, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία των περιοχών όπου έχουν επιβληθεί τοπικά lockdown 

 

Στη Χιλή, οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με τον κορωνοιό αλλά και την πείνα, και τα δημόσια συσσίτια επανεμφανίζονται. Πολλά εστιατόρια ανάβουν ξανά τους φούρνους τους, που ήταν κλειστοί επί μήνες, προκειμένου να ετοιμάσουν γεύματα αλληλεγγύης. 

 

Πακέτο μέτρων που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανακοινώσει το Σεπτέμβριο από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου συναυλία του Luke Elliot στην Τεχνόπολη 

Προηγήθηκε ταξιδιωτική οδηγία της Νορβηγίας, που αποτρέπει τις αφίξεις στη χώρα μας και επιβάλει καραντίνα 10 ημερών σε όσους επιστρέφουν από Ελλάδα.  

Τα εισιτήρια θα εξαργυρωθούν και η νέα ημερομηνία θα οριστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

 

ΚΑΙΡΟΣ 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 34 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα