back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νότια Κορέα: Η κυβέρνηση ζήτησε από τους γιατρούς που απεργούν να επιστρέψουν στην εργασία τους

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές της Νότιας Κορέας κάλεσαν τους γιατρούς να επιστρέψουν στην εργασία τους σήμερα, καθώς ξεκινούν τριήμερη απεργία διαμαρτυρόμενοι για σειρά προτάσεων της κυβέρνησης, ανάμεσά τους και μία που προβλέπει την αύξηση του αριθμού των φοιτητών ιατρικής.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί πραγματοποιούν εδώ και ημέρες στάσεις εργασίας και χιλιάδες επιπλέον γιατροί αναμένεται να συμμετάσχουν σε τριήμερη απεργία που ξεκινά σήμερα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν μια περίοδο που η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει ένα ακόμη κύμα της επιδημίας του κορονοϊού, με 320 νέα κρούσματα να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, μέχρι τα μεσάνυκτα της Τρίτης. Εδώ και περισσότερο από μιάμιση εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι τριψήφιος.

Λόγω των στάσεων εργασίας σήμερα πέντε μεγάλα γενικά νοσοκομεία της Νότιας Κορέας αναγκάστηκαν να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας τους και να αναβάλουν προγραμματισμένα χειρουργεία, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι γιατροί είχαν καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση να συνεχίσουν να παρακολουθούν τους ασθενείς με κορονοϊό, όμως δεν κατέληξαν σε κάποιο συμβιβασμό για άλλα θέματα.

«Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να λάβει τις απαραίτητες, νομικές ενέργειες όπως να δώσει εντολή για το άνοιγμα των επιχειρήσεων ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές και η ασφάλεια των πολιτών», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ χου. «Καλούμε όλους τους ειδικευόμενους και τους άλλους γιατρούς να επιστρέψουν αμέσως στη δουλειά τους».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Κορεατικός Ιατρικός Σύλλογος (ΚΜΑ) και η Ένωση Νοτιοκορεατών Ειδικευόμενων Ιατρών απέρριψαν πολλές από τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο ΚΜΑ απάντησε ότι η ιατρική κοινότητα είναι πάντα ανοικτή σε όλα τα ενδεχόμενα συνομιλιών με την κυβέρνηση, και πρόσθεσε ότι οι γιατροί δεν θέλουν να απεργούν.

Και οι δύο ενώσεις είναι αντίθετες στα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει σταδιακά τον αριθμό των φοιτητών των ιατρικών σχολών, να δημιουργήσει κρατικές ιατρικές σχολές, να υιοθετήσει περισσότερες επιλογές τηλεϊατρικής, αλλά και να περιλάβει περισσότερες πρακτικές της ανατολιτικής ιατρικής στη βασική ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα