back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλατφόρμα για την πρόσβαση στην εργασία ανθρώπων με νοητική αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, για ανθρώπους με νοητική αναπηρία δημιουργεί το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα μέσω του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone.

Ο στόχος της πλατφόρμας είναι η πλήρης ένταξη των ανθρώπων με νοητική αναπηρία στην ανοιχτή αγορά εργασίας.

Μέσω της πλατφόρμας, θα γίνεται το κατάλληλο matching μεταξύ των επιχειρήσεων που απασχολούν ή σκοπεύουν να απασχολήσουν ανθρώπους με νοητική αναπηρία και των ίδιων των αιτούντων εργασία, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού τόπου κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Ο Δημήτρης Τουρλίδας και το πρόγραμμα World of Difference

Πίσω από το σχεδιασμό της πλατφόρμας βρίσκεται ο  Δημήτρης Τουρλίδας απόφοιτος Κοινωνιολογίας και μεταπτυχιακός φοιτητής Φιλοσοφίας και Project Manager στο Τμήμα υποστηριζόμενης εργασίας του Μαργαρίτα.

Το πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone δίνει την ευκαιρία σε νέους να εργαστούν για έξι μήνες στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα επιλέξουν. Ο Δημήτρης Τουρλίδας, ένας από τους 10 νικητές του προγράμματος World of Difference επέλεξε το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές του προσφέροντας.

Περισσότερα για τον ίδιο και το έργο, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο του Ιδρύματος Vodafone:

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα