back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ουισκόνσιν, μετά τον θάνατον του Τζ. Μπλέικ

Διαβάστε επίσης

Έκρηξη οργής στο Ουισκόνσιν, μετά τον πυροβολισμό του αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό την Κυριακή.
Εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, αλλά οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε ταραχές.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κινητοποιήσεις και επεισόδια σημειώθηκαν και αλλού, από το Πόρτλαντ του Όρεγκον ως το Σιάτλ, τη Μινεάπολη και τη Νέα Υόρκη.

Η αστυνομία δεν έχει εξηγήσει για ποιον λόγο ο αστυνομικός πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ. Οι δύο από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο συμβάν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Για την υπόθεση διενεργεί έρευνα το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης στο Ουισκόνσιν, που δεν έχει δημοσιοποιήσει καμία λεπτομέρεια. Η αστυνομία στην Κενόουσα παραπέμπει όλες τις ερωτήσεις στις πολιτειακές αρχές.

Oι δικηγόροι της οικογένειας Μπλέικ είπε πως έχει παραλύσει από τη μέση και κάτω, πιθανόν για το υπόλοιπο της ζωής του.
Έχει υποστεί τραύματα στο στομάχι, στο νεφρό, στο συκώτι, ενώ θα χρειαστεί να του αφαιρεθεί ολόκληρο το κόλον και το λεπτό έντερο.
«Η ιατρική διάγνωση αυτή τη στιγμή είναι ότι είναι παράλυτος. Θα χρειαστεί ένα θαύμα για τον Τζέικομπ Μπλέικ Τζούνιορ για να περπατήσει ξανά», τόνισε ο Μπεν Κραμπ, δικηγόρος ειδικευμένος σε υποθέσεις αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων, που εκπροσωπεί την οικογένεια Μπλέικ. .
Οι συγγενείς του 29χρονου θα υποβάλλουν μήνυση κατά της αστυνομικής υπηρεσίας για τον πυροβολισμό.
Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι εκλήθη για ένα «ενδοοικογενειακό συμβάν».

Η οικογένεια του 29χρονου αφροαμερικανού ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από πυρά αστυνομικού στην πόλη Κενόσα, απηύθυνε έκκληση να τερματιστούν οι διαδηλώσεις και οι εκτεταμένες ταραχές που ξέσπασαν στην πόλη.
Η Τζούλια Τζάκσον, η μητέρα του θύματος, έκανε μια συναισθηματική έκκληση να επιδειχθεί ενότητα, τονίζοντας πως προσεύχεται για τους αστυνομικούς. Δήλωσε ταυτόχρονα συντετριμμένη για τις ταραχές και τις καταστροφές στην πόλη.
«Αν ο Τζέικομπ γνώριζε τι γίνεται, τη βία και την καταστροφή, θα στενοχωριόταν πολύ. Προς όλους τους αστυνομικούς: προσεύχομαι για σας και τις οικογένειές σας», είπε η μητέρα του θύματος.

Η υπόθεση καταγράφηκε τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, τη σπίθα που πυροδότησε ταραχές και κινητοποιήσεις εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας και του ρατσισμού στις ΗΠΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα