back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αργεντινή: Ξεπέρασαν τα 10.000 κρούσματα από κορονοϊό, 276 θάνατοι σε 24 ώρες

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 10.550 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων μέσα σε μια μέρα ως αυτό το στάδιο, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 370.188, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού την ώρα που προσπαθεί να επανεκκινήσει σταδιακά την οικονομία της, η οποία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και κρίση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταγράφηκαν ακόμη 276 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 το ίδιο διάστημα, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 7.839 ως αυτό το στάδιο.

Η χώρα, σημαντική παραγωγός σιτηρών, επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο, που αρχικά συνέβαλαν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όμως πλέον μοιάζει να πλησιάζει ταχύτατα άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής που έχουν υποστεί πολύ βαρύτερα πλήγματα, όπως η γειτονική Χιλή.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι εδώ και καιρό το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας, καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων από κάθε άλλη στον κόσμο. Η οικονομία της περιφέρειας αναμένεται να δεχθεί επίσης βαρύ χτύπημα φέτος, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες παρέτεινε την ισχύ των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, της πρωτεύουσας, ως τα τέλη του Αυγούστου. Στην περιοχή της πρωτεύουσας καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις από τον κορονοϊό στη χώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα